Lees hier meer over onze maatregelen omtrent COVID-19

Verantwoord ondernemen


Naast dat wij er álles aan doen om jou helemaal gelukkig te maken met onze retro collecties, vinden wij het ook belangrijk dat deze zoveel mogelijk duurzaam en maatschappelijk verantwoord gemaakt worden. Een proces waar we midden in zitten (we zijn er nog lang niet ) maar waar we iedere dag bewust mee bezig zijn!

100% gerecycled plastic
Onze kleine pakketjes (onder andere brievenbus formaat) worden verstuurd in nieuwe fabulous verzendzakken. Per item wordt gekeken welke maat verpakking het best matcht.
Zo voorkomen we verspilling van ruimte en kunnen meer pakketjes per bezorging mee. Wist je dat de verzendzakken daarnaast van gerecycled plastic zijn gemaakt? Ook is dit verpakkingsmateriaal een stuk lichter dan kartonnen dozen wat ook een bijdrage levert aan CO2-reductie.

 We hopen natuurlijk dat je blij ben met je nieuwe aanwinst! Moet je je bestelling helaas toch retourneren? Op de verzendzak zit een handige plakstrip waardoor jij je pakketje gemakkelijk retour kunt sturen. Gebruik je de verpakking niet meer? Recycle deze dan via het plastic afval.

FSC Keurmerk TopVintage dozen
Yay! Wat een heerlijk gevoel is dat toch als de postbezorger weer met je favoriete roze doos voor de deur staat. Maar wist jij dat jouw favoriete items ook nog eens in verantwoord materiaal worden verstuurd? Onze kartonnen dozen zijn namelijk gemaakt van papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos. Dit herken je aan het FSC-label op de doos.

Als we goed met onze bossen omgaan, kunnen we hout en papier eeuwig blijven gebruiken en daar dragen wij natuurlijk graag aan bij.


Maar wat doet FSC nu eigenlijk?
De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. De certificering van bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificeerders.

Hoe meer vraag er is naar FSC-producten, hoe meer hectaren bos volgens de richtlijnen van FSC beheerd zullen worden. En hoe meer de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn hiervan zullen profiteren!

Sustainability is key
Wij verkopen grotendeels collecties die via andere merken worden geproduceerd. Daardoor hebben wij geen direct inzicht (en dus geen invloed) in hun (productie)keten.

Toch geloven wij dat we als retro boutique een rol kunnen spelen in de verduurzaming van onze collecties. Door steeds meer samen te werken met merken die zorgen voor verdere verduurzaming helpen wij onze klanten bewustere keuzes te maken.

Hoe je dit terugziet in onze collectie
Shoppen is het leukste wat er is. Maar, het is nog leuker om te weten dat jouw aankopen op verantwoordelijke manier zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Ook het materiaal is daarbij erg belangrijk. Daarom hebben wij je het gemakkelijk gemaakt; alle duurzame items uit onze collectie hebben namelijk een Sustainable Fashion tagBenieuwd naar het materiaal of keurmerk van dat desbetreffende product? Dit vind je terug in de productinformatie onder het kopje ‘care en materiaal’.

Materialen
De materialen die onder onze Sustainable Fashion tag vallen:

Tencel of lyocell
Tencel is dezelfde stof als lyocell, alleen is dit de merknaam van een Oostenrijks bedrijf dat tencel op de markt heeft gebracht. Het is gemaakt van houtsnippers en een van de meest milieuvriendelijkste stoffen. Dit materiaal heeft de luxe uitstraling van zijde, is zo sterk als polyester en neemt nog beter vocht op dan katoen.

Vegan
Ook vegans kunnen hun hartje ophalen binnen onze collectie; steeds meer items zijn namelijk volledig vegan en dus niet gemaakt van dierlijke materialen.

Biologisch katoen
Biologisch katoen is bijna hetzelfde als gewone katoen. Het verschil? Biologisch katoen is geteeld zonder het gebruik van landbouwgif als pesticiden.

Gerecycled polyester
Hergebruikt polyester geeft een tweede leven aan een materiaal dat niet biologisch afbreekbaar is en anders op de afvalberg of in de oceaan belandt.
Het materiaal is vergelijkbaar met nieuw polyester wat betreft kwaliteit, maar de productie ervan vergt 59 procent minder energie.Keurmerken

Of de items voldoen aan een van de volgende keurmerken:

PETA
PETA richt zich op het vaststellen en beschermen van dierenrechten. Deze dierenrechtenorganisatie richt zich dus zich op dierenwelzijn en dierenbescherming en is daarom ook tegen alle vormen van dierproeven, bio-industrie, het eten van dierlijke producten, jacht maar dus ook het gebruik van dierlijke materialen voor kleding.

Fair Wear
Het doel van de Fair Wear Foundation is om de werkomstandigheden van arbeiders die kleding maken te verbeteren. Een merk of winkel kan lid worden van de Fair Wear Foundation, en zij moeten dan hun best doen om de werkomstandigheden bij de fabrieken waar zij hun kleding laten maken of inkopen, te verbeteren. Om dit te helpen en te controleren, heeft de FWF een 'code' opgesteld. Hierin staan de regels waar de fabrieken en bedrijven zich aan moeten houden, en wat er gebeurt als er niks verbetert.

OEKO-TEX
Standard 100 van OEKO-TEX is een van 's werelds bekendste labels voor textiel. Iedere draad, knoop en andere accessoires zijn hierbij getest op schadelijke stoffen.

Chat