Prachtige zomerjurkjes met zakken
Prachtige zomerjurkjes met zakken

Algemene Voorwaarden

Algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van:

Topvintage.nl B.V.
Kantooradres:           
Wiebachstraat 9
6466 NG Kerkrade
Nederland

KvK Maastricht nr. 57599238
BTW nr. NL8526.52.197B01

Vanuit Nederland: 0031 (0)45 750 72 08
Vanuit België: 0032 (0)38 08 19 34
Vanuit Duitsland: 0049 (0)241 93688441
Vanuit Frankrijk: 0044 (0)170754079
Vanuit alle overige landen: 0031 (0)45 750 72 08
(telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur m.u.v. zon- en feestdagen)

E-mailadres: klantenservice@topvintage.nl 
Eigenaren: Angelique Miseré & Jack van den Born

Artikel 1. Definities

1.1 Topvintage.nl is een online boutique met een uitgebreide damescollectie die bestaat uit kleding, schoenen, accessoires, beauty & gifts en ondermode. Daarnaast beschikt Topvintage over een fysieke winkel aan de Wiebachstraat 9 in Kerkrade. Meer informatie en de actuele openingstijden zijn hier te vinden. 

1.2 Deze algemene voorwaarden (hierna: voorwaarden), behorende bij de internetactiviteiten van Topvintage.nl, zijn in overeenstemming met de in samenwerking met de Consumentenbond opgestelde Algemene Voorwaarden Thuiswinkel.

Artikel 2. Toepasselijkheid

2.1 Op alle aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten gesloten met gebruikmaking van de website www.Topvintage.nl, zijn bij uitsluiting van eventuele andere Algemene Voorwaarden deze Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing.

2.2 Het accepteren van een aanbieding dan wel het doen van een bestelling geschiedt onder aanvaarding van de toepasselijkheid van deze Voorwaarden.

2.3 Van het in deze Voorwaarden bepaalde kan slechts schriftelijk worden afgeweken. Indien van een onderdeel van deze Algemene Voorwaarden wordt afgeweken, blijven de overige bepalingen onverkort van kracht.

Artikel 3. Overeenkomsten

Een overeenkomst komt tot stand na aanvaarding door de klant van het aanbod op onze website. Topvintage.nl is gerechtigd bestellingen te weigeren dan wel aanvullende informatie op te vragen. Indien een bestelling niet wordt geaccepteerd, wordt dit onder vermelding van de reden aan de klant medegedeeld.

Artikel 4. Prijzen

4.1 De bij de artikelen genoemde prijzen zijn voor bestellingen binnen Nederland en binnen de Europese Unie inclusief BTW. Voor bestellingen buiten de Europese Unie wordt geen BTW in rekening gebracht maar geldt een toeslag waardoor desondanks de bij de artikelen genoemde prijzen van toepassing zijn. Buiten de Europese Unie kunnen verder eventuele invoer - of douanerechten worden berekend als de bestelling in het land van bestemming aankomt.

4.2 Verzendkosten zijn (tenzij anders vermeld) niet bij de genoemde prijzen inbegrepen. Vóór het sluiten van de overeenkomst wordt de totaalprijs incl. verzendkosten via onze website gecommuniceerd. 
Gelang de waarde van het pakket worden deze aangetekend / verzekerd verzonden en een handtekening is vereist bij ontvangst. 
Het complete overzicht van bezorgkosten wereldwijd tref je hieronder aan:

Tarieven Europa zone 1*
*Denemarken, Italië, Ierland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, Portugal, Zwitserland, Spanje, Zweden

Orders tussen € 99 en € 250
- Pakket € 8,95 (aangetekend)
Alle bestellingen tussen de € 99 en € 250  worden als pakket verzonden.

Orders onder € 99
- Pakket € 12,95 (aangetekend)
- Brievenbus post 0-250 gram: € 2,95

Tarieven rest van Europa
Bijna alle andere Europese landen 

Orders tussen € 99 en € 250
- Pakket : € 14,95 (aangetekend)
Alle bestellingen tussen € 99 en € 250  worden als pakket verzonden.

Orders onder  € 99
- Pakket: € 19,95 (aangetekend)
- Brievenbus post 0-250 gram: € 2,95

Tarieven rest van den Wereld
Rest van de wereld, en sommige afgelegen gebieden in Europa, altijd met track en Trace!

Orders tussen € 99 en € 250
- Pakket: € 19,95 (aangetekend)
Alle bestellingen tussen € 99  en € 250  worden als pakket verzonden.

Orders onder € 99
- Pakket : € 24,95 (aangetekend)
- Brievenbus post 0-250 gram : € 2,95

Let op: de douanekosten en invoerrechten zijn voor rekening van de klant!

4.3 Topvintage.nl kan niet gehouden worden aan prijsvermeldingen die evident onjuist zijn, bijvoorbeeld als gevolg van kennelijke invoer-, zet- of drukfouten. Aan onrechtmatige prijsinformatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Artikel 5. Betalingen

5.1 Betaling kan geschieden op (een van) de wijze(n) zoals aangegeven tijdens het bestelproces. Aan de bestelling van een klant kunnen nadere (betalings-/bestel)voorwaarden worden gesteld. Na het plaatsen van een bestelling ontvangt de klant direct een bevestiging per e-mail met daarin de totale kosten, inclusief verzendkosten, vermeld. Betaling is mogelijk via:

 • a) iDEAL: Als u gebruik maakt van internetbankieren ABN AMRO, Fortis, ING, Rabobank of SNS Bank dan kunt u direct met iDEAL betalen. U rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u eigenlijk al gewend bent. Een elektronische betaling via Internet is te vergelijken met een PIN-betaling in een winkel. Voor meer informatie over het gebruik van iDEAL op onze website, klik op:  iDEAL.
 • b) Afterpay/Riverty: Betaal gemakkelijk achteraf met Riverty (+ € 0,95) bij bestellingen tot €450. Je kunt je bestelling meteen afronden zonder je creditcardgegevens of wachtwoord in te vullen. Daarnaast mag je je aangekochte items eerst passen en daarna pas betalen. Je betaalt dus niets voordat je de items hebt ontvangen en hebt besloten of je ze wilt houden.  
 • c) Klarna: Betaal gemakkelijk achteraf met Klarna (+ € 1,95) bij bestellingen tot €450. Je kunt je bestelling meteen afronden zonder je creditcardgegevens of wachtwoord in te vullen. Daarnaast mag je je aangekochte items eerst passen en daarna pas betalen. Je betaalt dus niets voordat je de items hebt ontvangen en hebt besloten of je ze wilt houden. Verder maak je ook meteen automatisch gebruik van Klarna's aankoopbescherming. 
 • d) Apple Pay: Vind jij contactloos betalen ook makkelijk en heb je een geschikte iPhone, Apple Watch of iPad? Dan kun je nu ook je bestelling in onze webshop veilig betalen met Apple Pay.
 • e) PayPal. PayPal staat voor veilig en slim online betalen. Je kunt eenvoudig en gratis in binnen- en buitenland met een bank- of girorekening betalen.
 • f) SOFORT Banking. Wanneer u betaalt met SOFORT Banking kunt u veilig en direct betalen via een online overschrijving. Het werkt op basis van het internetbankieren. In het betalingsformulier selecteert u uw bank en geeft u uw vertrouwde gegevens voor internetbankieren in.
 • gBancontact / Mister Cash via MultiSafepay uitsluitend voor Belgische rekeninghouders.
 • h) MasterCard / Visa/ American Express / Carte Bancaire via MultiSafepay.
 • i) Giropay via MultiSafepay uitsluitend voor Duitse rekeninghouders. 
 • j) Direct en online door middel van een betaling met een waarde- of tegoedbon zgn Shop Tegoed, uitgegeven door Topvintage.nl. Een waarde- of tegoedbon van Topvintage.nl is overdraagbaar en geldig tot 1 jaar na afgifte. Mocht het tegoed hoger zijn dan uw bestelling, dan ontvangt u uiteraard een nieuw tegoed ter waarde van het restbedrag.
 • k) Fashioncheque: tijden het betalen, geef je de code van je fashioncheque in om de betaling te voltooien.
  Stuur je een bestelling retour die (deels) met een Fashioncheque is betaald? 
  Zodra we je retourzending hebben verwerkt zullen we een Topvintage kortingscode per e-mail sturen voor het bedrag van de Fashioncheque. Het resterende bedrag van je retourzending wordt terugbetaald via dezelfde betaalmethode waar je ook mee hebt betaald.
 • l) Amazon Payments: Wanneer je kiest voor Amazon Payments, kun je je Amazon account gebruiken om snel, gemakkelijk en veilig af te rekenen. Zodra je hebt ingelogd, worden je Amazon accountgegevens automatisch overgenomen. Daardoor hoeven je voorkeur qua betaalwijze en je adresgegevens dan ook niet opnieuw in ons bestelproces te worden ingegeven. Het afronden van je bestelling was nog nooit zo eenvoudig en snel.
 • m) Onder Rembours: helaas bieden wij deze betaalwijze niet meer aan.

5.2 De klant geeft Topvintage.nl toestemming alle handelingen te verrichten die nodig zijn om betaling te laten plaatsvinden op de door de klant gekozen betalingswijze.

5.3 Bij betaling per bank geldt als datum van betaling de datum van creditering van de bankrekening van Topvintage.nl.
Betalingen verricht via alle overige betaalmethoden, verlopen via de internetkassa van MultiSafepay.

Artikel 6. Levering

6.1 Topvintage.nl streeft ernaar om bestellingen op dezelfde werkdag, doch uiterlijk binnen 2 werkdagen na ontvangst van de betaling ter verzending aan te bieden. Hiertoe is Topvintage.nl echter niet verplicht.

Is een bestelling op Ma - Vrij vóór 16.30 uur voldaan dan wordt deze dezelfde dag nog verzonden binnen Nederland! Voor alle overige landen geldt vóór 15.30 uur. Van elke statuswijziging ontvangt de klant een e-mail plus eventuele trackingscodes.

6.2 Indien de bezorging hetzij door (tijdelijk) niet in voorraad zijn, hetzij om andere redenen vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt de klant hiervan uiterlijk 7 werkdagen nadat hij de bestelling geplaatst heeft bericht. Het overige gedeelte van de bestelling (indien van toepassing), wordt wel verzonden. De klant heeft daarbij het recht om de bestelling alsnog zonder kosten te annuleren. Topvintage.nl zal in dat geval voor directe terugbetaling zorgdragen.

6.3 Is je pakket na 3 werkdagen nog niet geleverd, neem dan s.v.p. contact met ons op. Is je bestelling geleverd volgens de tracking link maar heb je niets ontvangen? Neem dan binnen 7 dagen contact met ons op zodat er een onderzoek gestart kan worden.

6.4 Afwijkingen in kleur-, type-, tekst- en/of prijswijzigingen voorbehouden. Aangeboden goederen en/of diensten worden duidelijk en waarheidsgetrouw afgebeeld en/of beschreven en zo volledig als de redelijkheid vereist.

Artikel 7. Eigendomsvoorbehoud

De eigendom van geleverde producten gaat over bij aflevering van het product op het afleveradres.

Artikel 8. Retourneren van artikelen

Wij doen er alles aan om via onze website zo volledig mogelijk te informeren over de artikelen. Mocht een artikel desondanks niet aan uw verwachting voldoen, dan kan deze geretourneerd worden. Voor al onze artikelen geldt: niet goed, geld retour. Dit geldt ook voor afgeprijsde/sale artikelen.

Retourbeleid:
Al onze artikelen kunnen retour gestuurd worden, mits uw retourzending uiterlijk binnen 30 dagen na ontvangst, is afgeleverd bij Topvintage.nl en indien aan onderstaande voorwaarden is voldaan:

8.1 Voor het terugzenden gelden de volgende voorwaarden:

8.1.1) Retourinstructies
U kunt op het bijgevoegde retourformulier aangeven wat de reden voor het retourneren is.. Betalingen per creditcard of PayPal worden uitsluitend op creditcard- of PayPalrekening gecrediteerd. Verpak het artikel goed en voeg het retourformulier bij uw retourzending anders kan uw retour niet worden verwerkt. U kunt de retoursticker op uw pakket plakken. Uw pakket geeft u bij het dichtstbijzijnde postpunt af. Voor de kosten van de retourzending bent u als klant zelf verantwoordelijk. Als je in Nederland, België of Duitsland woont en ons retourlabel gebruikt, betaal je € 4,95 (voor pakketjes van 0-30 kg). Dit wordt in mindering gebracht op het totaal terug te ontvangen bedrag van je bestelling.

8.1.2) Retourtermijn retourzending
Het artikel dient per omgaande, doch uiterlijk binnen 30 dagen (ma t/m vrij m.u.v. zon-en feestdagen) afgeleverd te zijn bij Topvintage.nl. Retourzendingen verzonden buiten genoemde retourperiode worden niet geaccepteerd tenzij vooraf anders afgesproken.

8.1.3) Voorwaarden retourzending
Het artikel dient in originele staat van verzending te zijn en ongedragen, ongebruikt en zonder parfum- en of sigarettenlucht of andere sporen van dragen. Labels dienen aangehecht te zijn en in geval van een hygiënestrip dient deze nog in het artikel aanwezig te zijn. Verpakking dient onbeschadigd en in onberispelijke staat te zijn. Artikelen met een gescheurde/beschadigde verpakking die naar ons inzicht niet meer verkocht kunnen worden, worden door ons niet retour genomen. Schoeisel kan uiteraard binnenshuis gepast worden, maar kan niet meer retour worden genomen nadat het buitenshuis gedragen is. Houdt er s.v.p. rekening mee bij het passen van kleding dat er geen overdadige parfum wordt gebruikt, er geen make-up op de kleding komt of dat het artikel beschadigd raakt door sieraden. Topvintage behoudt zich het recht om artikelen op grond van genoemde punten of bij vermoedelijk gebruik te weigeren en/of een vergoeding voor reparatie of vermindering van verkoopwaarde te berekenen.

8.1.4) Bevestiging retourontvangst en creditering van het aankoopbedrag
Na ontvangst van uw order zullen wij deze inspecteren op bovengenoemde punten. U ontvangt zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen 7 werkdagen nadat uw retourzending is geleverd een bevestigingsmail. Deze mail wordt verstuurd zodra uw retourzending volledig is verwerkt en terugbetaald. Kosten voor retourzending zijn voor rekening van de klant.

8.2.1) Retourzendingen dienen te allen tijde voldoende te worden gefrankeerd. Deze kosten zijn voor eigen rekening. Retourzendingen die niet voldoende zijn gefrankeerd, worden te allen tijde geweigerd. 

8.2.2) Wij zijn niet verantwoordelijk voor zoekgeraakte retourzendingen. De klant is verantwoordelijk voor het ordelijk verpakken en verzenden van een retourzending.

* m.u.v. boeken, ondergoed (slips), oorbellen, make-up en beenmode i.v.m. hygiëne
** Verzendkosten van bestellingen die gratis verzonden zijn worden uiteraard niet teruggevorderd

Artikel 9. Klachten

Klacht met betrekking tot levering van uw bestelling
9.1 Wij doen er alles aan om een goed product te leveren. Na ontvangst van uw bestelling dient u de geleverde goederen onmiddellijk te inspecteren en daarbij gebleken gebreken onmiddellijk per e-mail te melden. Mocht een artikel niet geleverd zijn conform uw bestelling of niet voldoen aan de omschrijving op onze website, dient u dit per omgaande aan ons te melden. Dit kan d.m.v. telefonisch contact (op werkdagen ma-vr, muv zon- en feestdagen tussen 09.00 en 17.00 uur) met ons op te nemen of een e-mail te sturen aan klantenservice@topvintage.nl vermeld svp het bestelnummer.

Mocht er iets niet in orde zijn of het product voldoet niet anderszins (uiteraard binnen een redelijke termijn na uw aankoop), neemt u dan altijd contact met ons op! We zullen ons uiterste best doen om de voor u best mogelijke oplossing aan te reiken.

Kwaliteit van artikelen:
Uiteraard kan het voorkomen dat de kwaliteit van een kledingstuk na een periode van gebruik niet (meer) aan uw verwachting voldoet, bijvoorbeeld het kledingstuk vertoont na kort gebruik extreme slijtage, een knoop of rits is stuk of u constateert dat het artikel niet mooi blijft in de was.

De garantietermijn op kleding is 3 maanden na ontvangst van de kleding. Uiteraard is deze garantie uitsluitend van kracht bij een normale frequentie van dragen en wassen. Daarnaast dient de redelijkerwijs te verwachten levensduur van het betreffende kledingstuk ook 3 maanden te zijn.

De kleding dient te worden gewassen volgens de wasvoorschriften in het kledingstuk, indien u kiest of heeft gekozen voor een afwijkende wasmethode, zal uw klacht te allen tijde ongegrond worden verklaard.

Deze garantie vervalt wanneer u zonder overleg zelf getracht heeft het gebrek te herstellen en/of de gebruiksaanwijzing en/of gebruiksinstructies niet heeft opgevolgd.

Indien u een dergelijke klacht heeft over een artikel wat u bij ons heeft gekocht, zouden wij dit graag van u vernemen. U kunt op werkdagen (ma-vrij, muv zon-en feestdagen) tussen 09.00 en 17.00 uur telefonisch contact met ons opnemen of een mail sturen aan klantenservice@topvintage.nl.

Artikel 10. Annulering van uw bestelling

U kunt uw bestelling te allen tijde annuleren, zonder opgaaf van reden en zonder betaling van een boete, mits het artikel nog niet verzonden is. Is het artikel verzonden dan gelden de normale retourbepalingen, zie artikel 8.
Wij waarderen het zeer wanneer u ons zo spoedig mogelijk in kennis stelt van uw annulering. Dit kan per e-mail: klantenservice@topvintage.nl vermeld je bestelnummer of telefonisch, vanuit Nederland onder het nummer: 0031 (0)45 750 720 8. Vanuit België kunt u ons bereiken op het nummer:  0032 (0)38 08 19 34 en vanuit alle overige landen onder het nummer: 0031 (0)45 750 720 8. (Ma - Vrij 09.00 - 17.00 uur, muv Nederlandse zon- en feestdagen).

Artikel 11. Herroepen

11.1 De koper heeft, conform de wet koop op afstand, het recht om de bestelling van nieuwe artikelen binnen 30 dagen na ontvangst van de bestelling te herroepen, zonder betaling van een boete en zonder opgave van redenen. De koper heeft dan ook de mogelijkheid om het orderbedrag gerestitueerd te krijgen. Topvintage.nl crediteert in dit geval ook de reeds in rekening gebrachte kosten voor de levering op het bezorgadres.

11.2 Uiterlijk binnen 30 werkdagen na ontvangst op het afleveradres dient het artikel teruggestuurd te worden voor rekening van de klant. U ontvangt een bevestiging per e-mail zodra wij uw zending hebben ontvangen en afgehandeld. Mits voldaan, vindt restitutie van het orderbedrag (minus de kosten voor verzending) uiterlijk binnen 7 werkdagen na ontvangst retourzending door Topvintage.nl plaats.

11.3 Het recht op herroeping vervalt op het moment dat er niet volledig aan alle voorwaarden van artikel 12 wordt voldaan. In dit laatste geval zal uw terugzending dan beschouwd worden als een ruiling conform artikel 8 of 9 van onze voorwaarden.

Artikel 12. Bestellingen/communicatie

Voor misverstaan, verminkingen, vertragingen of niet behoorlijk overkomen van bestellingen en mededelingen ten gevolge van het gebruik van internet of enig ander communicatiemiddel in het verkeer tussen de klant en Topvintage.nl, dan wel tussen Topvintage.nl en derden, voor zover betrekking hebbend op de relatie tussen de klant en Topvintage.nl, is Topvintage.nl niet aansprakelijk, tenzij en voor zover sprake mocht zijn van opzet of bewuste roekeloosheid van Topvintage.nl.

Artikel 13. Overmacht

Topvintage.nl heeft in geval van overmacht het recht om, naar eigen keuze, de uitvoering van de bestelling van een klant op te schorten, dan wel de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden, zulks door dit schriftelijk aan de klant mede te delen en zulks zonder dat Topvintage.nl gehouden is tot enige schadevergoeding, tenzij dit in de gegeven omstandigheden naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar zou zijn.

Artikel 14. Toepasselijk recht en bevoegde rechter

14.1 Op alle rechten, verplichtingen, aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten waarop deze Voorwaarden van toepassing zijn, alsmede op deze Voorwaarden, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

14.2 Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent over onze producten of diensten. Neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op, liefst per e-mail via: klantenservice@topvintage.nl.

14.3 Geschillen tussen partijen kunnen worden voorgelegd aan de daartoe bevoegde rechter in Nederland.

14.4 Indien bij gerechtelijke uitspraak een of meer artikelen van deze voorwaarden ongeldig worden verklaard:

 • zullen overige bepalingen van deze algemene voorwaarden volledig van kracht blijven,
 • zullen Topvintage.nl en opdrachtgever in overleg treden teneinde nieuwe bepalingen ter vervanging van de nietige, dan wel vernietigde bepalingen overeen te komen, waarbij zoveel mogelijk het doel en strekking van de nietige, dan wel vernietigde bepalingen in acht worden genomen.

Vragen, klachten en opmerkingen

Mocht u na het lezen van deze Voorwaarden klachten, vragen of opmerkingen hebben over deze Voorwaarden, neem dan gerust schriftelijk, telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze voorwaarden mag worden gekopieerd, opgeslagen en/of verspreid zonder schriftelijke toestemming van Topvintage.nl - 2008 - 2023.