Prachtige zomerjurkjes met zakken
Prachtige zomerjurkjes met zakken

HOE MEET IK MEZELF OP?Online shoppen is natuurlijk één van onze grootste hobby’s en heeft ontzettend veel voordelen, maar wij begrijpen dat het soms ook wel een beetje lastig of zelfs spannend kan zijn om te shoppen zonder eerst te kunnen passen of voelen. Niets is namelijk vervelender dan een aankoop doen die niet aan je verwachtingen voldoet of niet past. Daarom besteden wij de grootste aandacht aan presentatie, productdetails en een unieke maattabel. Hieronder leggen we in een aantal eenvoudige stappen uit hoe jij jezelf opmeet. 

Let op: onze jassen worden liggend, aan de voorzijde gemeten. Vergelijk de afmetingen in de maattabel dus met een jas of vest (niet je lichaam) om de juiste maat te bepalen! 


  • Stap 1: Minder kleding! Meet jezelf altijd op in je ondergoed of shapewear. Je wilt natuurlijk geen maat bestellen die véél te groot is.
  • Stap 2: Meet niet te los en niet te strak: houd een vinger tussen je huid en het meetlint in om een beetje speling te behouden Tip van Flip: vraag hulp aan een vriendin, je lover of iemand anders die in de buurt is. wink emoji
  • Stap 3: Meet als eerste je borstwijdte via het volste gedeelte van je buste (over je bh).  In het geval van badkleding moet je op je blote huid meten.
  • Stap 4: Meet vervolgens de onderborst wijdte, dit is de omtrek vlak onder je borst. Dit komt niet overeen met je bh-maat!
  • Stap 5: Je taille meet je vervolgens via het smalste gedeelte van je bovenlijf, net boven je navel.
  • Stap 6: Meet de omtrek van het meest curvy deel van je heupen en billen met benen tegen elkaar aan, terwijl je ondergoed/shapewear draagt.
  • Stap 7: Almost there! Voor broeken meet je de lengte van de binnenkant van je been, van je been tot aan de grond. 
  • Stap 8: Win je je maten voor een jas opmeten? Leg de jas dan plat op een tafel, en meet deze van de ene oksel naar de andere oksel.
  • Voilà! Nu kan je op zoek naar je perfecte maat en… bestellen maar! 

Onze maattabellen op maat gemaakt  

Elk nieuw kledingstuk wordt eerst enthousiast doorgepast en opgemeten door onze Quality Control afdeling. We bekijken en beoordelen nauwkeurig de pasvorm, het gebruikte materiaal en de mate van stretch. Vervolgens stellen de Creative Fashionista’s met deze informatie een maattabel samen met een passend maatadvies om het kiezen van de juiste maat een stuk eenvoudiger te maken. 

Verschillende merken & verschillende pasvormen 
Topvintage biedt kleding aan van ontwerpers over de hele wereld. Bij ons vind je dus geen standaard maattabel omdat elk artikel een eigen pasvorm of maatindeling heeft. Het kan dus voorkomen dat je doorgaans maat 40 draagt, maar in een van onze maattabellen uitkomt op maat XL.  

Ook kan het voorkomen dat je van het ene merk een andere maat nodig hebt dan van het andere merk. Kleding die goed aansluit en zeker niet te klein is, doet je figuur het meeste recht. Stap dus over die psychologische bezwaren heen en bestel de maat die wij jou adviseren om een vervelende online shopervaring te voorkomen smile emoji

Nog steeds hulp nodig? Neem dan contact op met onze Customer Care Sweethearts. Zij helpen je met alle liefde verder! love_letter emojiVeelgestelde vragen

Wanneer je jezelf opmeet, je eigen maten opzoekt in de maattabel van het betreffende product en onze eventuele TIP! opvolgt, ben je 99% zeker van de juiste maat in dit artikel. Elk artikel wordt door ons opgemeten en gepast. In elk artikel vind je dus een unieke maattabel.

Waarom doen we dat? Elk artikel, merk, model, materiaal heeft veelal zijn eigen pasvorm en helaas bestaan er geen universele standaard maten. Voor meer info over hoe je jezelf kunt opmeten lees ook Help, hoe moet ik meten? 

Twijfel je desondanks, dan adviseren wij je uiteraard graag! Om jou een zo goed mogelijk maatadvies te kunnen geven, hebben wij deze gegevens nodig: je borst / taille / heupomvang.


Omdat elk artikel, merk, model, materiaal veelal zijn eigen pasvorm heeft en omdat er helaas geen universele standaardmaten bestaan, meten en passen wij daarom elk artikel eerst zelf door en maken a.d.h.v. deze gegevens een speciale maattabel-op-maat zoals weergegeven in deze artikelomschrijving, zodat het voor jou heel eenvoudig is om de juiste maat te kiezen :-D  


Meet jezelf altijd op in je ondergoed of shapewear zodat er geen vertekend beeld ontstaat. Meet vervolgens de omtrek van je heup, borst (over het volste gedeelte van je borsten over je bh) en taille (boven je navel). Door onze maattabellen te raadplegen weet je in 99% van de gevallen dat je de juiste maat kiest. Hier vind je meer informatie en ons handige instructiefilmpje. 

Twijfel je desondanks, dan adviseren wij je uiteraard graag! Maar hiervoor hebben wij echter de volgende concrete maatgegevens nodig om jou een zo goed mogelijk maatadvies te kunnen geven: je borst / taille / heupomvang opgemeten zoals uitgelegd in voorgaande 'help, hoe moet ik meten? 


Wij meten alle artikelen zelf op, ook de lengtematen, je kunt deze terugvinden in de maattabel zoals deze is weergegeven in de artikelomschrijving. 


Omdat elk artikel, merk, model, materiaal veelal zijn eigen pasvorm heeft en omdat er helaas geen universele standaard maten bestaan, meten en passen wij daarom elk artikel eerst zelf door en maken a.d.h.v. deze gegevens een speciale maattabel-op-maat zoals weergegeven in deze artikelomschrijving, zodat het voor jou heel eenvoudig is om de juiste maat te kiezen. 


Onze schoenen zijn allemaal vrij standaard/regulier qua pasvorm (breedte en hoogte), tenzij anders vermeld in de artikelomschrijving. 


De hakhoogte van de schoenen vind je in de maattabel van het product aan de rechterkant.