De maand mei staat bij Topvintage in het teken van bruiloften en daar mag het onderdeel vrijgezellenfeest natuurlijk niet bij ontbreken. Als je gaat trouwen weet je dat er een vrijgezellenfeest aan zit te komen. Het moet namelijk nog één keer goed gevierd worden dat jij als “vrijgezel” door het leven gaat. Ik vroeg drie Topvintage ladies álles over hun vrijgezellenfeestje. Lees hier hun heerlijke en grappige verhalen! 

Het vrijgezellenfeest van Sietske

Sietske is 33 jaar en werkt al bijna 10 jaar met heel veel plezier bij Topvintage. Ze is onderdeel van het inkoopteam waar ze deels verantwoordelijk is voor het inkopen van beauty artikelen, accessoires, gifts en beenmode. Op 4-11-2022 is zij getrouwd met haar grote liefde Max waar ze al 15 jaar mee samen is. De bruiloft werd groots gevierd in een hotel in Zuid-Limburg samen met vrienden en familie.

Kwam jouw vrijgezellenfeest als een verrassing of zag je het stiekem wel aankomen?
“Dat er een vrijgezellenfeest zou komen was geen verrassing. Mijn vriendinnen en tevens ceremoniemeesters hebben van tevoren aan mij gevraagd of ik een vrijgezellenfeest zou willen. Daarnaast hebben ze ook gecheckt wat ik absoluut niet zou willen doen op deze dag. Dus ik had wel het vermoeden dat er iets aan zat te komen, maar ik wist niet wanneer het zou plaatsvinden of wat we gingen doen.”

Hoe zag jouw vrijgezellenfeest eruit?
“Terwijl ik op zaterdagochtend nog rustig in mijn pyjama zat, ging opeens de bel. Er stond niemand voor de deur, maar er lag wel een brief met daarin een rebus. Ik ben een ontzettende spelletjes fan dus daar hebben mijn vriendinnen gebruik van gemaakt. Normaal ben ik vrij snel met puzzelen maar door de zenuwen duurde het oplossen van de rebus wel iets langer en mijn man kreeg ondertussen al berichtjes dat ik er te lang over deed. Uiteindelijk stond erin dat ik me snel klaar moest maken en moest aanbellen bij het huis van een van mijn vriendinnen, die toevallig ook mijn buurvrouw is. Toen ik daar aankwam stonden al mijn vriendinnen daar en hadden ze een fantastische brunch met heel veel lekkers en prosecco klaargemaakt. Daarna begon het programma dat ik helemaal puzzelend moest ontcijferen.

Via een speurtocht door de stad zijn we een make-up workshop van Nars (aanrader) gaan doen waar we ook ontvangen werden met luxe gebakjes en bubbels. Dit was echt super leuk en leerzaam en we zagen er allemaal helemaal top uit voor de rest van de dag.

Na de workshop hadden ze een private dining geregeld bij een van mijn favoriete restaurants waar we een heerlijk menu kregen met bijpassende wijnen. ’s Avonds zijn we nog een drankje gaan doen in de stad en hebben uiteindelijk allemaal samen gelogeerd. Het was echt een mega gezellige dag, waarin ik geen rare of beschamende dingen hoefde te doen. Mijn vriendinnen hadden echt rekening gehouden met alles wat ik leuk vind.”

Wat is je leukste herinnering aan deze bijzondere dag?
“Mijn leukste herinnering aan deze dag was het samenzijn met al mijn vriendinnen. Het geluk en de waardering die ik voelde door alle moeite die iedereen heeft gedaan om de dag te regelen en/of erbij te kunnen zijn. Deze dag liet zien hoe goed mijn vriendinnen me kennen en ik voel me ontzettend rijk met deze meiden om me heen. De hele dag hadden we een polaroidcamera bij ons, waardoor ik gelukkig nog heel veel aandenken aan deze dag heb.“

Het vrijgezellenfeest van Corine

Corine is inmiddels alweer 10 jaar werkzaam bij Topvintage waarin ze allerlei verschillende creatieve functies heeft uitgeoefend. Het afgelopen jaar is ze vooral druk bezig geweest met alles rondom onze nieuwe website. Op 25-08-2021 is ze getrouwd met haar man Chris. Het was een intieme bruiloft in hun eigen tuin samen met familie, vrienden en hun drie kinderen. Het was in de nasleep van de coronacrisis: het organiseren van een feest was in die tijd nog een onzekere business. Maar ze wilde echt in díe zomer trouwen!

“Ik weet nog dat Chris ergens begin juli appte: 'Hey zullen we 25 augustus trouwens, want dan is er een plekje vrij'. Ik antwoorde: 'Ja is goed!' Vervolgens hebben we eigenlijk de hele happening in één weekje gepland”.

Ze vinden trouwen wel echt een belangrijke gebeurtenis, maar uiteindelijk was het precies goed zoals het is gelopen. De hele dag in het middelpunt staan en de rompslomp eromheen hoefde voor Corine en Chris niet zo. Later dat jaar hebben ze hun gezamenlijke droom verwezenlijkt en een retro camper gekocht en volledig opgeknapt. Lekker op pad en samen herinneringen maken! Ooit willen ze toch nog graag een festival inspired feest geven, maar dan meer om het leven en de liefde te vieren dan hun huwelijk.

Kwam jouw vrijgezellenfeest als een verrassing of zag je het stiekem wel aankomen?
“Mijn vrijgezellenfeest kwam echt als een verassing! Vooral omdat we redelijk spontaan trouwde had ik er echt geen rekening mee gehouden dat mijn vriendinnen iets zouden organiseren. Ik was dus echt ontzettend verrast. “

Hoe zag jouw vrijgezellenfeest eruit?
“Op 16 augustus had ik een rustige zaterdag gepland met Chris, maar een vriendin appte of ik zin had in een lunch en daar zei ik ja op. Blijkbaar een vooropgezet plan. Chris had een tas met (sport)kleding voor mij moeten inpakken, een handdoek en zonnebrand olie. In de auto kreeg ik wel en raar voorgevoel, waarom zo ver rijden voor een lunch? We stopte bij een meer waar je ook allerlei outdoor sporten kunt beoefenen. Ik dacht nog YES wat een ruig plan. Eenmaal binnen werd er confetti over me heen gegooid en daar stonden 15 vriendinnen te schreeuwen en joelen. Ik was helemaal in shock en dacht OMG nu gaat het gebeuren. We begonnen met een rustige picknick met champagne. Wat mij wel opviel was dat iedereen sportkleding aanhad. Na de hapjes en drankjes werden we naar de andere kan van het meer gebracht. Spannend! Hier gingen we allerlei fysieke spellen doen zoals, bubbel rugby, the sumo game en kruisboog trefbal. Na deze heftige inspanning mochten we gebruik maken van een heerlijke open bar en een mega luxe barbecue dit hadden we ook echt even nodig! Hierna was er ook nog de keuze tussen chillen onder het genot van een cocktail of nog even los op het gigantische opblaasbare aquapark, waar het echt knap was om je bikini broek niet te verliezen. Al met al een mega actieve dag die veel te snel voorbij was.“

Wat is je leukste herinnering aan deze bijzondere dag?
“De leukste herinnering vond ik toch wel dat ze dit achter mijn rug om voor me georganiseerd hebben, daar ben ik ze heel dankbaar voor! Ook was het een van de eerste grote uitjes na de coronacrisis. De herinneringen aan deze dag blijven hysterisch! Ook heb ik nog steeds een piep in mijn oor van het geschreeuw, and I love it!

Het vrijgezellenfeest van Petra

Petra is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van onze Topvintage Store. Ze is op 15-10-1993 getrouwd. Dat is dit jaar gewoon al 30 jaar! Het was een romantische dag met alles erop en eraan: een uitgebreide lunch, mooie bruidstaart, foto reportage, receptie en feest met live band tot in de late uurtjes. En dat allemaal op een prachtige locatie in Rijckholt (Limburg).

Kwam jouw vrijgezellenfeest als een verrassing of zag je het stiekem wel aankomen?
“Mijn vrijgezellenfeest was een totale verassing. Ik werd opgehaald door al mijn vriendinnen en hij later door zijn vriendengroep. Dus we gingen allebei de hele dag op pad.”

Hoe zag jouw vrijgezellenfeest eruit?
“Toen ik werd opgehaald door mijn vriendinnen reden we door naar Heerlen. Hier moest ik mij direct in een koeienpak hijsen om vervolgens koetjesrepen uit te delen aan alle vrijgezellen mannen in de stad. Deze moesten we dan samen (mouth-to-mouth) oppeuzelen. Vervolgens werd er een foto van mij met de mannen gemaakt en die kwamen in een boekje inclusief namen en telefoonnummers. Het ergste was nog dat er op dat moment kermis was en ik met mijn koeienpak in een kinderattractie moest gaan zitten. Dat was vooral lachen, gieren en brullen. Later op de avond zijn we herenigd met mijn man en zijn vriendengroep. Na een paar drankjes merkte ik gelukkig niet meer zoveel van mijn koeienpak en hebben we er een te gekke avond van gemaakt!”

Wat is je leukste herinnering aan deze bijzondere dag?
“Alle aandacht van die leuke vrijgezelle mannen natuurlijk. Het gezamenlijk feestje op het einde was memorabel. Met name toen een vriend ervan doorging met een pinda automaat uit het café.”