Wat?! Het leven zonder de little black dress? Dat klinkt als een hele slechte droom! Ik zal snel een eind maken aan dit horrorverhaal want daar moeten we toch écht niet aan denken. Deze classy zwarte jurk is nu eenmaal hét key item in de (retro)garderobe van héél veel vrouwen. Dus even een groot applaus voor stijlicoon Coco Chanel, die de LBD tenslotte in het leven heeft geroepen. Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder! Hieronder vind je namelijk 5 redenen waarom je écht niet zonder de little black dress kunt.

1. De little black dress kan ALTIJD
Heb je die spannende date, ga je uiteten met vriendinnen of heb je een sollicitatiegesprek? Dan is er altijd weer die belangrijke vraag: Wat doe ik aan? Gelukkig is er dan je redder in nood: De little black dress. Die kan namelijk ALTIJD. Uren voor de kast staan is dus niet nodig. Nu houd je meer tijd over om nog de perfecte winged eyeliner aan te brengen (want een pandalook is ook zo jammer), je sollicitatie voor een laatste keer door te nemen of een wijntje te drinken om de spanning voor die date een beetje weg te nemen. ;-)




2. Stijl hem op 10542 verschillende manieren
Mix en match er op los met dit zwarte pareltje! Ga je naar een festival? Draag hem met laarsjes en een bikerjack. Date night met je lover? Met high heels en rode lipstick ben jij ready to rumble! Een belangrijke werkafspraak? Met classy pumps en een mooi blazertje haal jij die deal sowieso binnen! Of ga je een dagje shoppen? Doe er dan een paar simpele sneakers onder samen met je stoere spijkerjasje. Zal ik nog even doorgaan? Volgens mij is de boodschap namelijk wel duidelijk, hè? De stylingopties zijn eindeloos! :-D

3. You’re looking good, girl!
Of je nu blond of een brunette bent, groot of klein, een huid zoals sneeuwwitje hebt of juist een tintje: in de little black dress ziet iedereen er fabulous uit! Of heeft iemand wel eens gezegd dat je een appel, peer of zandloperfiguur hebt? Fuck it! Een zwart jurkje staat bij ieder figuur goed. Bedenk voor jezelf in welk jurk je je prettig voelt en ga lekker passen. Je merkt vanzelf welke je mooi zal staan en welk model je aanspreekt!

4. Eat, sleep, little black dress, repeat
Een van de beroemdste little black dresses uit de geschiedenis is het exemplaar dat in 1961 werd ontworpen door Hubert de Givenchy en gedragen door Audrey Hepburn in de film "Breakfast at Tiffany's". Hoe vaak heb jij de film al gezien? Ik ben de tel kwijt… Toen was de jurk al prachtig en nu anno 2021 staat die nog steeds super mooi. Dus dikke doei naar modetrends: De LBD is en blijft een klassieker. Bovendien kan zwart altijd!



5. Geen vlek op black

Ben jij ook zo’n held in het krijgen van vlekken in je kleding (ik namelijk wel)? Ook dan is de LBD your best friend! Want we weten allemaal: op zwart zie je de meeste vlekken niet. Handig!

Once you go black…
Ben je overtuigd of op zoek naar een aanvulling op je LBD collectie? Kwijl hier verder bij al deze prachtige zwarte jurkjes van TopVintage.