Terwijl de herfstblaadjes vallen, is het tijd om onze kledingkast nieuw leven in te blazen en je fashion game naar een hoger niveau te tillen! Geen zorgen, we gaan je niet vertellen dat je kledingstukken moet knuffelen om te bepalen of ze "joy sparken," maar we hebben wel een plan voor een fantastische capsule wardrobe die je laat stralen! Het samenstellen van een capsule wardrobe is een geweldige manier om je efficiënt en stijlvol te kleden! 

Wat is een capsule wardrobe?

Een capsule wardrobe is een selectie van je meest favoriete en essentiële kledingstukken, die je graag draagt en makkelijk met elkaar kan mixen en matchen. Meestal bestaat een capsule wardrobe uit minimaal 20 en maximaal 40 items. Je zou het misschien niet denken, maar doordat de items zorgvuldig zijn geselecteerd en ze allemaal behoren tot je favorieten, kun je ze op veel manieren combineren en zo talloze outfits samenstellen! Het is alsof je een geheime formule hebt om altijd goed gekleed te zijn zonder uren voor je kledingkast te staan. Minder stress, meer stijl - wie wil dat nou niet? 

Stap 1: Ontdek je persoonlijke stijl!

Ah, de cruciale eerste stap van het capsule wardrobe-avontuur - ontdekken wat je persoonlijke stijl is! Dit is het moment waarop je je innerlijke fashionista naar boven moet laten komen en beslissen wat jouw unieke stijl is. Dat kun je bijvoorbeeld doen door een klein moodboard te maken met looks die je tof vindt. Voor het maken van een moodboard kun je Pinterest gebruiken of beelden uit magazines.

Stap 2: Basic is the new black!

Bekijk de beelden en maak voor jezelf een lijst van items die je graag wil opnemen in je capsule wardrobe.
Los van het feit of dat je ze al in bezit hebt of niet. Vergeet al die fancy frutsels en ingewikkelde mode-experimenten - het is tijd om terug te gaan naar de basis. Denk aan de betrouwbare jeans die je booty op zijn best laat uitzien, die ‘all-time favorite’ coltrui en natuurlijk die klassieke trenchcoat! Deze veelzijdige items vormen de basis van talloze outfits en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan verschillende weersomstandigheden.

Stap 3: Zeg 'dag' tegen de kledingbergen!

Ga voor jezelf na welke items onderdeel gaan uitmaken van jouw capsule wardrobe. Maak een selectie van items die blijven, items die je wil verkopen, ruilen of weggeven en items die weg mogen. We kennen het allemaal - die ene kledinghoop waar je 's ochtends in verdwaalt. Laten we dat gebergte omtoveren tot een ordelijke garderobe die je geen zoekacties kost. Dus, neem afscheid van die "Oh, ik zal het misschien ooit dragen" kledingstukken. Sorry, maar die opblaasbare eenhoornonesie past helaas niet in deze capsule wardrobe! 

Stap 4: Mix & Match!

Eindelijk is het moment aangebroken om je capsule wardrobe samen te stellen. Maar voordat je vol enthousiasme begint, onthoud: harmonie is de sleutel!  Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kledingstukken die je kiest met elkaar gecombineerd kunnen worden. Het is als het samenstellen van een persoonlijke mode-collectie, waar elk kledingstuk perfect bijdraagt aan jouw unieke stijl! 

Stap 5: Vul je kast aan

Een capsule wardrobe kan geweldig zijn, maar soms missen we toch dat ene kledingstuk dat onze stijlgame naar een hoger niveau tilt. Dus, gun jezelf die items om je capsule wardrobe af te maken! Zorg ervoor dat de stukken die je wil aanvullen, passend zijn in de rest van je kledingkast zodat je deze goed kunt combineren. Op die manier heb je een zo groot mogelijke variatie om outfits samen te stellen.

We hopen dat deze tips je helpen om een prachtige capsule wardrobe samen te stellen voor het nieuwe herfstseizoen. Kies voor kwaliteit boven kwantiteit en geniet van de eenvoud en elegantie die een capsule wardrobe met zich meebrengt.