Wanneer in de lente de eerste zonnestraaltjes weer tevoorschijn komen, verlang ik direct naar kleurrijke kleding. Ik kijk alweer uit naar de warme zonnestralen op mijn gezicht en de spontane middagen op het terras. Bij een nieuw seizoen horen natuurlijk nieuwe retro trends. Het is tijd om de mooiste lente outfits te scoren voor de warmere dagen. Laat je inspireren!

De perfecte lente look - 2021 vs. 2022

Wanneer de temperaturen oplopen, krijg ik altijd meteen weer de koopkriebels. Na alle loungewear in 2021 sta ik in ieder geval weer te springen om allerlei nieuwe vrolijke retro pareltjes aan te trekken. Dat gaat volgens de nieuwste trends in het voorjaar van 2022 helemaal goed komen. Vrolijke kleuren, verschillende prints, vloeiende stoffen, eigenzinnige details en nog véél meer moois. Hoog tijd om in je kledingkast ruimte te maken voor wat frisse lente items.

Felle kleurrijke kleding

Roze is by far een van de modekleuren voor de lente van 2022. Het is de kleur die choqueert, transformeert en inspireert. De kleur groen mag dit voorjaar absoluut niet ontbreken in je garderobe. Het symbool voor de lente is dat alles weer in bloei staat, niet alleen de natuur maar ook jouw garderobe. Groen staat voor duurzaamheid en positiviteit. Deze kleur gaan we in allerlei verschillende tinten tegenkomen. Ga jij voor een volledige groene look of pak je alleen groene accessoires? Het kan allemaal!

Ook botergeel is een kleur die je in je garderobe wilt hebben. Zelf vind ik geel een heerlijke vrolijke en opvallende kleur, maar tegelijkertijd straalt het ook een bepaalde rust uit. Hoewel het boterachtige geel de overhand neemt, zien we ook nog steeds de felle kleur kanariegeel maar ook pastelgeel voorbij komen. Wist je dat de kleur geel wel 120 keer is gespot op de runway bij de grote modemerken? De kleur geel groeit dit voorjaar dan ook zeker uit tot een ware kleurgigant. We zien deze heerlijke kleuren ook in onze eigen collectie terugkomen. Denk aan jurken, blouses, (wijde) broeken en allerlei accessoires.. Deze felle kleurrijke items zijn een echte toevoeging aan je kast, als je het mij vraagt. Pak uit met deze fleurige items voor het lenteweer!Printjes, printjes en nog eens printjes

Prints, je bent er gek op of je hebt er een hekel aan. Een print geeft je outfit wel direct een boost, waardoor je outfit niet veel meer nodig heeft. Een trend die niet mag ontbreken voor dit voorjaar is toch wel de vlinderprint. De vlinder, het symbool voor de zero's, is terug van weggeweest. Tevens is de vlinder ook een hoopvol teken van een nieuw begin. Iets wat we allemaal eigenlijk wel goed kunnen gebruiken na de afgelopen jaren. Van jurkjes tot sokken en sieraden: de vlinder(print) wordt de komende maanden ingezet op honderd verschillende manieren. Perfecte items voor dit lenteweer!

Ook ruitjes zijn het weer helemaal hot! Denk hierbij aan de klassieke Schotse ruit, de kleine Engelse ruit, houthakkersruiten of grote ruiten in zwart met wit. Het patroon maakt de styliste in je wakker, want het voordeel is dat je er alle kanten mee op kan. Voor een doordeweekse dag is een ruitjesblouse altijd een voltreffer, maar ook op kantoor zie je er met ruitjes goed gekleed uit. Ook kun je je outfit een finishing touch geven met bijvoorbeeld een geruite tas. Het ruitpatroon blijft inspireren en zagen we al in vorige decades voorbijkomen. Ieder jaar worden de ruitjes weer heruitgevonden. Ongetwijfeld één van de meest veelzijdige trends van het komende voorjaar. Ruiten zijn always into fashion!


Love it: maxi-jurken

Waarschijnlijk is het niet aan je voorbij gegaan dat de maxi-jurk nog steeds helemaal hot en happening is. Begin jaren 20 was de maxi-jurk het eerste echte "fashion statement" van de vrouw. Net na de oorlog werd er van vrouwen nog verwacht dat ze bedekt over straat gingen. De vrouw kwam echter onafhankelijker uit de strijd en hees zich in korte rokken en jurken! Terecht ook, want een mooi vrouwenlichaam mag wat mij betreft gezien worden! De trend zet echter niet door, want in de jaren 30 en 40 is Hollywood in opkomst en maakt de korte jurk plaats voor glitter en glamour! Elegant is het toverwoord en het kon niet chique genoeg zijn. De maxi jurk was geboren en werd nog veel populairder in de jaren 70 gedurende het hippie tijdperk. Ook dit voorjaar zijn de maxi-jurken terug van eigenlijk nooit echt weg geweest. Je vindt ze in allerlei kleuren en prints, van bekende streepjes tot panterprints. Een ideaal item voor het lenteweer, ik ben een groot fan. Je staat niet gelijk enthousiast in je blote benen, maar een dikke panty eronder hoeft ook niet meer. Mocht het toch nog een beetje fris zijn buiten, dan kan je de maxi-jurk heel leuk combineren met laarsjes. Daarnaast is deze look ook perfect voor een festival outfit! Zo ben je in een keer klaar om met de voetjes van de vloer te gaan.


Leuke lente kleding voor dames voor het voorjaar van 2022

Kom maar op met dat blote benen weer. In onze collectie zijn al deze retro fashiontrends voor het voorjaar in overvloed te vinden. Maar wees gewaarschuwd... je kans van slagen is namelijk 10/10! Kijk ook eens goed in je kast en probeer een bestaand en nieuw item met elkaar te combineren. Pak bijvoorbeeld je lievelingstrui erbij en kijk hoe je die kan combineren met een leuk nieuw rokje zodat het meer een lente outfit wordt. Welke retro pareltjes hangen er binnenkort in jouw garderobe? Bereid je voor op het prachtige lenteweer, hopelijk heb je nu wat meer inspiratie. ;)