‘’New year, new me’’…Oké, deze quote is eigenlijk super cliché, maar goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn natuurlijk nooit verkeerd. Stoppen met roken, meer sporten of gezonder eten? Je hoort ze veel voorbij komen maar toch zijn we ze vaak na een aantal weken alweer ‘vergeten’. Mijn tip? Maak ze wat kleiner en wees een beetje lief voor jezelf! Dan weet je zeker dat je ze (makkelijker) haalt en dat geeft je dan een veel beter gevoel. Hieronder geef ik je daarom 6 goede voornemens ter inspiratie die wél werken. Let’s do this, ladies! Voor welke ga jij? Of heb jij nog een ander goed voornemen? 

1. Vliegtuigmodus aan & lampje uit

We weten allemaal wel dat een goede nachtrust belangrijk is voor onze gezondheid. Maar wist je dat jouw smartphone daar ook een bijdrage aan kan leveren? Zet je telefoon daarom op vliegtuigmodus voordat je naar bed gaat. Hier ben ik zelf een tijdje geleden mee begonnen en ik slaap sinds kort dan ook écht als een roosje. Blijkbaar houden de stralingen je uit je diepe slaap zonder dat je het door hebt en dat wil je natuurlijk niet.

2. Koop een aantal boeken of e-reader en begin met lezen

Wil je van je social media verslaving af of wat meer kunnen ontspannen? Leg dan een spannende thriller of romantisch boek op je nachtkastje. In plaats van door je Instagram of Facebook feed te scrollen, kun je beter lekker nog even wat lezen voor het slapen gaan (wat ook weer je nachtrust bevordert). Of lees je favo boek op de bank en leg je telefoon bijvoorbeeld in de keuken. Die doelloze uren wat je vorig jaar tijdens je vrije (en kostbare) avondjes op social media doorbracht, zijn verleden tijd. You’ll thank me later. ;-) Tip: In onze collectie vind je ook nog andere leuke vintage boeken met inspiratie voor een retro lifestyle.

3. Haal meer planten in huis

Zet dit meteen op je boodschappenlijstje. Alleen al de aanwezigheid van planten in huis werken namelijk stress verlagend. Daarnaast zou het verzorgen van planten een kalmerende uitwerking hebben op je zenuwstelsel en zorgen voor een lagere bloeddruk. En veel planten in huis geven je interieur ook nog een retro look (lees er meer over in dit blog over een vintage inspired interieur). Dus op naar het tuincentrum bij jou in de buurt!4. Doneer kleding die je niet meer draagt aan een goed doel

Puilt jouw kledingkast ook zo uit? Tijd voor een grote opruimbeurt! Naast dat je weer wat meer overzicht creëert en misschien nog wel wat leuke retro jurkjes tegenkomt die je alweer was vergeten (oeps!), kun je met jouw oude kleding iemand anders nog blij maken die het wat minder breed heeft. Dubbel win dus!

5. Geef jezelf iedere dag een complimentje in de spiegel

Iedereen (ik ook) heeft wel eens een baaldag of voelt zichzelf minder mooi (hallo dikke puist op kin). Maar, haal jezelf alsjeblieft never nooit omlaag! Jij mag er zijn. Geef jezelf (hoe zweverig dit misschien ook klinkt) iedere ochtend een complimentje in de spiegel. Hoe vaker je dit doet, hoe meer je het gaat geloven én dus ook uitstralen. Niet helemaal jouw ding? Zet dan een aantal complimentjes op een post-it en plak dit op je spiegel.

Geef daarnaast ook eens wat vaker complimentjes aan een ander. Wat je geeft, kun je namelijk ook terug verwachten en daarnaast geeft dit niet alleen de ander maar jezelf ook een goed gevoel!

6. Voel je niet schuldig over eten maar geniet

Gezonder eten en afvallen zijn wel een van de meest genoemde maar ook meest mislukte goede voornemens. Mijn tip: geniet! Het is veel te zonde om lekker eten te laten staan. Wel kun je natuurlijk voor wat meer balans kiezen zodat je ook wat bewuster geniet van de dingen die je eet. Of las een cheatday in op bijvoorbeeld zaterdag of zondag. Want het leven zonder chocolade, hamburgers, chips en alle andere lekkere dingen is wel heel erg saai!