Vintage recepten

Het is onze ‘We love food’-maand en daar horen natuurlijk een paar overheerlijke vintage receptjes bij. Pak je schort maar uit de kast, want deze vier receptjes moet je écht proberen. Nodig je vriend(inn)en uit en hang het keukenprinsesje uit, want hiermee ga jij gegarandeerd indruk maken. That’s a promise we can keep! ;-)

Veggie Pot Pie / Groentenpastei
Soms heb je gewoon even een groente boost nodig. Dit culinaire hoogstandje maak je in een handomdraai en smaakt héérlijk. Varieer er op los!  

Wat heb je nodig?

  • Taartvorm
  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 60 gram meel
  • 100 gram erwtjes
  • 200 gram witte bonen
  • 275 ml groente bouillon
  • Snufje peper
  • Snufje zout
  • Scheutje sojasaus
  • Olie


I’ve bean thinking about you!

  • Verwarm de oven voor op 200C en smeer de taartvorm in met olie.
  • Snipper de ui en de knoflook en hak de wortel en bleekselderij in kleine blokjes.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij hierin totdat de ui glazig wordt.
  • Schil de aardappelen en snij deze in blokjes, voeg de blokjes toe aan de groenten en roer dit goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens het meel, de groentebouillon en de erwtjes toe aan het mengsel in de pan.
  • Voeg de uitgelekte witte bonen ook toe in de pan. Breng het geheel op smaak met een snufje peper en zout en een scheutje sojasaus. Bak het mengsel nog 3 minuutjes en haal de pan van het vuur.
  • Bedek de taartvorm met bladerdeeg en laat een stukje over om de vulling straks mee af te dekken.
  • Vul de taartvorm met het groenteprutje en dek het af met het stuk bladerdeeg.
  • Zet de Veggie Pot Pie in de oven en laat deze in 25 minuutjes goudbruin en knapperig bakken. De tijd kan verschillen per oven, houd je pot pie dus goed in de gaten. En nu… lekker smullen!


Sweet Cherry Pie / Kersentaart

Kersen zijn helaas niet altijd verkrijgbaar, maar juist dat maakt ze zo bijzonder. En OMY.. het is cherry season! Heb jij even geluk, he? ;-) Het is gebruikelijk om cherry pie te vullen met zure kersen, maar what’s the fun in doing what you’re told?! Juist, wij geven er lekker een eigen draai aan en gaan voor zoete kersjes.


Wat heb je nodig?

  • Taartvorm
  • Zoet korstdeeg
  • 600 gram zoete kersen (pitloos)
  • 2 el vers sinaasappelsap
  • 2 el vers citroensap
  • 2 el maïzena
  • 300 gram suiker
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout
  • 1 el fijn geraspte sinaasappelschil
  • Paar druppels amandelessence
  • 1 eiwit, losgeklopt met 1 el water
  • 1½ el koude boter





Let’s bake, baby!

  • Verwarm de oven voor op 220C.
  • Rol twee lappen uit het deeg, één die past in de taartvorm en één grotere voor de bovenkant. Dek beide lappen af met huishoudfolie en leg ze in de koelkast.
  • Meng het sinaasappel- en citroensap met de maïzena in een kommetje. Voeg vervolgens de suiker, kaneel en het zout aan dit mengsel toe en roer dit goed door elkaar.
  • Schep in een grote kom de kersen en het bovenstaande mengsel door elkaar en laat dit 15 minuutjes staan.
  • Vervolgens meng je de sinaasappelrasp en amandelessence door het kersenmengsel.
  • Neem de lap deeg voor de bodem uit de koelkast en bestrijk deze met het losgeklopte eiwit. Vet de taartvorm in en leg de lap deeg erin. Schep het kersenmengsel in de vorm en verdeel de boter over het geheel.
  • Neem nu de grote lap deeg uit de koelkast en bedek de vulling hiermee. Laat ongeveer 2,5 cm over aan de rand. Maak de randjes van beide stukken deeg vochtig en druk ze golvend tegen elkaar aan, met de randjes naar beneden gerold.
  • Maak kleine sneetjes in de bovenkant van de taart, zodat de stoom eruit kan tijdens het bakken.
  • Bak de taart 10 minuten in het midden van de oven. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 180oC en bak de taart nog ongeveer 50 minuten. Dit verschilt per oven, houd de taart dus goed in de gaten! Zodra de vulling begint te pruttelen en de korst goudbruin is, is de taart klaar. Laat de taart een beetje afkoelen op een rooster.
  • Serveer de sweet cherry pie lauwwarm met vanille-ijs en slagroom. Enjoy!


Cherry Milkshake / Kersenmilkshake

Let’s go back to the fifties… Heerlijk milkshakes slurpen in een diner met een jukebox, rode leren bankjes en een zwart-wit geblokte vloer! Dit wil jij toch ook? Creëer deze heerlijke vintage feelings nu ook gewoon lekker thuis met je vriendinnen!

Wat heb je nodig?

  • Keukenmachine
  • 125 ml melk
  • 2 el kersensaus of kersenjam
  • 3 bolletjes vanille-ijs
  • 1 kers
  • Slagroom
  • Sprinkles


I can shake it, shake it, like I’m supposed to do!

  • Klop de melk met de kersensaus of –jam tot een schuimig mengsel in de keukenmachine.
  • Voeg vervolgens de bolletjes ijs toe in de keukenmachine en meng totdat de shake een glad mengsel vormt.
  • Giet de shake in een hoog glas en spuit er een flinke laag slagroom overheen, decoreer met sprinkles en maak de shake af met een papieren rietje in een leuke print en een kersje. My milkshake brings all the boys to the



Eggs Benedict / Benedict eieren

Eggs Benedict behoort niet voor niets tot één van ’s werelds all time favourites. Heb je dit heerlijke gerecht ooit al eens geproefd? Nee? Lees dan gauw verder, want dit recept wil je niet missen! Als je het eenmaal geproefd hebt, kun je niet meer zonder, dat beloven we je.

Wat heb je nodig?

  • 2 muffinbroodjes
  • 4 grote eieren
  • 4 plakjes bacon
  • Hollandaisesaus
  • 1 el ongezouten boter
  • Takjes peterselie

What’s cooking, good looking?

  • Begin met de eieren te pocheren en houd de eieren warm in een kom met warm water.
  • Verwarm een koekenpan op matig vuur en bak de plakjes bacon 2 minuten, draai ze om en bak ze nogmaals 1½ minuut. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de muffinbroodjes open en rooster ze. Besmeer ze met boter.
  • Leg op elk bord 2 halve muffinbroodjes en beleg deze met een plakje bacon en een gepocheerd ei. Schenk de hollandaisesaus over de belegde muffinbroodjes en garneer ze met peterselie. Best lunch ever!

Shop Assistant