Het bruiloft seizoen is weer geopend! Komt de bruiloft van jouw best vriendin of geliefde familielid dichtbij en zit je nog zonder outfit? Geen paniek! Ik begrijp volkomen dat je er op zo'n feestelijke speciale dag op en top uit wilt zien. Elk huwelijk is weer anders, maar wat draag je over het algemeen als gast op een bruiloft? Wat zijn de regels en waar moet je rekening mee houden? Ik ben er om je uit de brand te helpen dus lees snel verder, gorgeous!

Mooie nette feestelijke vintage dameskleding als bruiloftsgast

Als je te gast bent op een bruiloft, waar moet je dan eigenlijk aan denken? Vanaf het moment dat de uitnodiging op de mat valt, is er nog maar één vraag die continu door jouw hoofd spookt. Wat draag je als gast op een bruiloft? I get that! Een bruiloft is een bijzondere gelegenheid en natuurlijk wil je er dan feestelijk uitzien en wat extra aandacht aan je uiterlijk besteden. Maar wat is nu een passende outfit om aan te trekken? Check eerst of er een dresscode is, want dan wordt er verwacht dat je jouw outfit daarop afstemt. Maar welke richtlijnen kun je aanhouden om niet uit de toon te vallen als er geen dresscode is? Kijk dan eerst naar de locatie van de bruiloft, want die kan je ook al veel vertellen over je outfit. Een paar killer heels is misschien niet de beste keuze voor een strandbruiloft. Ook het tijdstip van de bruiloft kan je verder helpen. Is de bruiloft overdag of juist in de avonduren? Get inspired!

Jurk voor een bruiloft als je als vrouw overdag te gast bent

Heb je overdag een bruiloft ? Ga dan voor een korte jurk die tot aan de knieën of net iets erboven komt. Let goed op de lengte van de jurk, aangezien mini skirts over het algemeen not done zijn op een bruiloft. Be a lady! Om het nog iets eleganter te maken kun je jouw jurk altijd nog combineren met een colbert. Dit maakt de look helemaal af! Natuurlijk is het ook slim om het weer altijd even in de gaten te houden. Het dragen van een cocktailjurkje bij een winterbruiloft is niet echt aan te raden.

Is de dresscode van de bruiloft niet heel strikt? Dan kun je er ook voor kiezen om je nette jurk te combineren met een leuk jasje of vestje. Dit laatste is overigens ook ideaal voor een bruiloft die in de middag begint en doorgaat tot de avond. Je wilt dan het liefste een elegante en comfortabele look. Door je mooie feestjurk voor een bruiloft te combineren met een jasje die bij je outfit past, voorkom je dat je in de avond kou vat.


Jurk voor een bruiloft als je in de avond te gast bent

Is de bruiloft in de avond? Dan kun je je lange jurk uit de kast trekken. Daarnaast mag de avondjurk nog iets meer uitgesproken zijn dan de jurk die je overdag draagt. Denk bijvoorbeeld aan speciale stoffen zoals kant of pailletten. Maar ook een cocktailjurkje is geschikt voor de avond. Trek je mooiste jurkje aan en combineer 'm met mooie hakken en accessoires. Zorg er wel voor dat het een classy jurkje is en dat de jurk niet wit is. Onthoud: white is for the bride. Een felle kleur of pastel kleur is eigenlijk altijd goed!


Wat draag je echt niet als gast op een bruiloft?

Kun je met bovenstaande tips al een goede outfit samenstellen? Super! Controleer dan alleen nog even of jouw outfit niet in strijd is met onderstaande don'ts om flaters te voorkomen ;-):

  • Het dragen van wit of een tint ervan is een absolute don't! Tenzij duidelijk in de dresscode staat beschreven dat het wel is toegestaan.
  • Draag geen zwart op een bruiloft die overdag plaatsvindt. Ga dan liever voor donkerblauw of combineer een donkere kleur met een felle kleur.
  • I love denim! Maar voor een bruiloft mogen de jeans broeken en jurkjes even in de kast blijven hangen.
  • Zorg ervoor dat je niet te overdressed bent. Houdt altijd rekening met het bruidspaar wanneer je jouw outfit kiest. Je wilt niet de spotlight stelen op de grote dag van jouw beste vriendin of andere geliefde.
  • Last but not least: negeer nooit een dresscode. Ze hebben deze niet voor niets opgesteld dus houd je eraan. Ook als de dresscode niet bij jouw persoonlijke stijl past. Ga dan opzoek naar de gouden middenweg.

Wat dragen we wel naar een trouwfeest?

Als je bovenstaande tips aanhoudt, moet het helemaal goedkomen! Met een outfit die bij de dresscode, locatie én bij het moment van de bruiloft past, zit je vrijwel altijd goed. Twijfel je toch nog een beetje over je look? Vraag dan de ceremoniemeester even om raad. Hij of zij kan je vast meer vertellen over de kledingvoorschriften en de wensen van het bruidspaar. Zo voorkom je dat je je op de bruiloft zelf ongemakkelijk voelt.

Feestjurken, avondjurken, wikkeljurken, cocktailjurken, galajurken, zomerjurken en nog véél meer andere jurken

Ben je nog op zoek naar een mooie jurk? In onze boutique heb je ruime keuze uit een uitgebreide collectie van retro jurken. De vintage jurken zijn geïnspireerd door de mode uit de jaren '20, 30, '40, '50, '60 en '70. Typerende jurken uit die stijlvolle jaren zijn de swing dress, pencil dress en de a lijn jurk, allemaal zeer geschikt voor een bruiloft! De vrouwelijke pasvormen zorgen ervoor dat je je op en top vrouw voelt.

Ga jij zelf trouwen? Let's shop vintage trouwjurken

Jij wilt vast en zeker ook zo'n breathtaking trouwjurk die niet op iedere hoek van de straat verkrijgbaar is én daarom ben je bij ons aan het juiste adres. Wist je dat we ook een bruidspagina hebben waar je de mooiste items kunt vinden voor als je zelf in het huwelijksbootje stapt? Of kom naar onze TopVintage Store en laat je adviseren door een van onze stylistes. Een vintage trouwjurk is helemaal van nu! Als het gaat om vintage trouwjurken hebben we het niet over tweedehands trouwjurken, maar nieuwe trouwjurken met een vintage look en feel. Jurken die gedragen werden tussen de jaren '20 en '70 en waar nu weer veel belangstelling voor is, noemen we namelijk ook vintage. Van romantische flapper dresses vol met borduursels uit de jaren '20 tot stoere tea-length trouwjurken uit de fifties. You'll love it!