Ice, ice, baby! Want wie is er nu niet gek op een overheerlijk ijsje? Iets wat natuurlijk niet mag ontbreken tijdens de warme zomermaanden (of eigenlijk het hele jaar door)! Met deze easy receptjes maak je zelf gemakkelijk je eigen ijsjes én ze zijn ook nog eens een verkoelende verrassing tijdens een barbecue of tuinfeestje. Dat wordt dus genieten! Welk ijsjes recept ga jij uitproberen? 

      Bosbessen & vanille ijsjes 

      Yum! Bosbessen zijn niet alleen erg lekker door bijvoorbeeld de yoghurt, maar dus ook  in een zelfgemaakt ijsje. Dit is een super simpel en snel recept waarbij je bosbessen in zelfgemaakte vanilleyoghurt (die bevat minder suiker dan vanilleyoghurt uit de winkel) dipt en invriest. Zo heb je tijd over voor belangrijkere dingen: zoals met een boekje in je tuin of balkon zitten. 

      Wat heb je nodig? 
      IJs vormpjes
      Ongeveer 250 ml vanilleyoghurt (tip: maak het zelf, vanilleyoghurt uit de winkel bevat meestal flink wat suiker. Meng yoghurt met een beetje poedersuiker en een mespuntje vanillemerg uit een doorgesneden vanillestokje)
      2 tl citroensap
      Een bakje bosbessen 

      Zo maak je de ijsjes:
      Meng in een kom de bosbessen met het citroensap en de yoghurt. Maar wees wel voorzichtig, het is zonde als de bessen geplet worden en het eindresultaat wordt dan ook minder mooi. Doe daarna het mengsel in ijs vormpjes en prik de stokjes erin. Laat ze nog even twee uurtjes in de vriezer staan én klaar zijn je ijsjes. Enjoy! 


      Mojito & aardbei-basilicum ijsjes 

      Ook zo gek op mojito cocktails in de zomer? Dit mojito ijsje met aardbei en basilicum is een heerlijke frisse combi (vooral met een scheutje rum erbij ;-)). Lees hieronder hoe je deze heerlijke ijsjes in een handomdraai maakt!

      Wat heb je nodig?
      IJs vormpjes
      Blender
      Handje verse aardbeien
      Paar blaadjes verse basilicum
      Paar druppeltjes citroen- of limoensap
      Scheutje water
      Optioneel: scheutje rum, rietsuiker of honing

      Zo maak je de ijsjes:

      Doe alle ingrediënten in een blender en mix dit tot een vloeibaar geheel. Houd je van zoet? Voeg dan ook nog wat rietsuiker of honing toe. Vul de ijsvormpjes met het mengsel, steek de stokjes erin en zet ze een nachtje in de vriezer. Houd de ijsjes de volgende dag een paar seconden onder de warme kraan, zodat je deze makkelijk uit de vormpjes kunt halen. Cheers….uh…. smakelijk! 


      Healthy chocolade ijsjes 

      Party on a stick! Dat is een goede omschrijving voor dit overheerlijke zelfgemaakte chocolade ijsje. Chocolade is namelijk áltijd een goed idee en al helemaal in combinatie met ijs. Dit recept kost wel wat meer van je tijd, maar dan heb je ook wat! Extra leuk detail: dit recept is ook nog een gezondere variant dan bijvoorbeeld een Magnum. Dat wordt dus zorgeloos genieten. Snel aan de slag! 

      Wat heb je nodig? 
      IJs vormpjes 
      Blender of keukenmachine
      Houten ijslollystokjes
      1 reep pure chocolade (70% cacao)
      2 rijpe banaan (bevroren en in plakjes)
      400 ml kokosroom
      2 el cashewpasta
      1 el agavesiroop
      1/2 tl zeezout
      2 tl vanille-extract 

      Eventuele toppings
      Amandelschaafsel
      Kokosschaafsel
      Fijngehakte pistachenoten
      Zeezout
      Chilivlokken
      Hennepzaad
      Gevriesdroogd fruit

      Zo maak je de ijsjes:
      Doe de bananen, kokosroom, cashewpasta, agavesiroop, het zout en het vanille-extract in de keukenmachine en mix tot een gladde massa. Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes en steek de stokjes erin. Zet de vormpjes in de vriezer en laat de ijsjes in 3 uur opstijven. Smelt voor de topping de chocolade au bain-marie. Haal de ijslolly’s uit de vormpjes en bedruip ze met de gesmolten chocolade. Bestrooi ze tot slot met jouw favoriete toppings naar keuze en laat de chocolade hard worden. Yummm! 


      Appelcider ijsjes met wodka 

      Een appeltje voor de dorst, maar dan nóg lekkerder! Deze appelcider ijsjes zijn een heerlijke dorstlesser en in combinatie met de wodka ook leuk om bijvoorbeeld uit te delen tijdens een (tuin)feestje. Hieronder lees je hoe je deze overheerlijke ijsjes maakt!

      Wat heb je nodig?
      IJs vormpjes
      Blender 
      4 eetlepels appelcider 
      4 kopjes appelsap
      3 kaneelstokjes
      5 zwarte peperkorrels
      8 hele kruidnagels
      2cm verse gember, dun gesneden
      Optioneel: 2 eetlepel wodka (helpt ijskristallen te voorkomen hihih. Goede reden, toch?) 

      Zo maak je de ijsjes: 
      Voeg de appelcider, appelsap en alle kruiden in de blender en mix het geheel. Giet het mengsel vervolgens door een zeef om de specerijen te verwijderen en voeg indien gewenst de wodka toe. Doe het mengsel in de ijslolly vormpjes, steek de stokjes erin, zet ze ongeveer 3 uur in de vriezer en voilà: jouw appelcider ijsjes zijn klaar!  

      Tijd om te genieten van jouw zelfgemaakte ijsjes 

      Zie jij jezelf al genieten in je favoriete bikini of badpak in je tuin of balkon met een heerlijk zelfgemaakt ijsje? Ik kan je garanderen dat ze allemaal de moeite waard zijn om te proberen. Heb je zelf ook nog een lekker recept? Laat het ons dan vooral even weten!