Bosbessen & vanille ijsjes
Yum! Bosbessen zijn niet alleen erg lekker door bijvoorbeeld de yoghurt, maar dus ook in een zelfgemaakt ijsje. Dit is een super simpel en snel recept waarbij je bosbessen in zelfgemaakte vanilleyoghurt (die bevat minder suiker dan vanilleyoghurt uit de winkel) dipt en invriest. Zo heb je tijd over voor belangrijkere dingen: zoals met een boekje in je tuin of balkon zitten.Wat heb je nodig?
IJs vormpjes
Ongeveer 250 ml vanilleyoghurt (tip: maak het zelf, vanilleyoghurt uit de winkel bevat meestal flink wat suiker. Meng yoghurt met een beetje poedersuiker en een mespuntje vanillemerg uit een doorgesneden vanillestokje)
2 tl citroensap
Een bakje bosbessen
Zo maak je de ijsjes:
Meng in een kom de bosbessen met het citroensap en de yoghurt. Maar wees wel voorzichtig, het is zonde als de bessen geplet worden en het eindresultaat wordt dan ook minder mooi. Doe daarna het mengsel in ijs vormpjes en prik de stokjes erin. Laat ze nog even twee uurtjes in de vriezer staan én klaar zijn je ijsjes. Enjoy!
Mojito & aardbei-basilicum ijsjes
Ook zo gek op mojito cocktails in de zomer? Dit mojito ijsje met aardbei en basilicum is een heerlijke frisse combi (vooral met een scheutje rum erbij ;-)). Lees hieronder hoe je deze heerlijke ijsjes in een handomdraai maakt!Wat heb je nodig?
IJs vormpjes
Blender
Handje verse aardbeien
Paar blaadjes verse basilicum
Paar druppeltjes citroen- of limoensap
Scheutje water
Optioneel: scheutje rum, rietsuiker of honing
Zo maak je de ijsjes:
Doe alle ingrediënten in een blender en mix dit tot een vloeibaar geheel. Houd je van zoet? Voeg dan ook nog wat rietsuiker of honing toe. Vul de ijsvormpjes met het mengsel, steek de stokjes erin en zet ze een nachtje in de vriezer. Houd de ijsjes de volgende dag een paar seconden onder de warme kraan, zodat je deze makkelijk uit de vormpjes kunt halen. Cheers….uh…. smakelijk!
Healthy chocolade ijsjes
Party on a stick! Dat is een goede omschrijving voor dit overheerlijke zelfgemaakte chocolade ijsje. Chocolade is namelijk áltijd een goed idee en al helemaal in combinatie met ijs. Dit recept kost wel wat meer van je tijd, maar dan heb je ook wat! Extra leuk detail: dit recept is ook nog een gezondere variant dan bijvoorbeeld een Magnum. Dat wordt dus zorgeloos genieten. Snel aan de slag!Wat heb je nodig?
IJs vormpjes
Blender of keukenmachine
Houten ijslollystokjes
1 reep pure chocolade (70% cacao)
2 rijpe banaan (bevroren en in plakjes)
400 ml kokosroom
2 el cashewpasta
1 el agavesiroop
1/2 tl zeezout
2 tl vanille-extract
Eventuele toppings
Amandelschaafsel
Kokosschaafsel
Fijngehakte pistachenoten
Zeezout
Chilivlokken
Hennepzaad
Gevriesdroogd fruit
Zo maak je de ijsjes:
Doe de bananen, kokosroom, cashewpasta, agavesiroop, het zout en het vanille-extract in de keukenmachine en mix tot een gladde massa. Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes en steek de stokjes erin. Zet de vormpjes in de vriezer en laat de ijsjes in 3 uur opstijven. Smelt voor de topping de chocolade au bain-marie. Haal de ijslolly’s uit de vormpjes en bedruip ze met de gesmolten chocolade. Bestrooi ze tot slot met jouw favoriete toppings naar keuze en laat de chocolade hard worden. Yummm!
Appelcider ijsjes met wodka
Een appeltje voor de dorst, maar dan nóg lekkerder! Deze appelcider ijsjes zijn een heerlijke dorstlesser en in combinatie met de wodka ook leuk om bijvoorbeeld uit te delen tijdens een (tuin)feestje. Hieronder lees je hoe je deze overheerlijke ijsjes maakt!Wat heb je nodig?
IJs vormpjes
Blender
4 eetlepels appelcider
4 kopjes appelsap
3 kaneelstokjes
5 zwarte peperkorrels
8 hele kruidnagels
2cm verse gember, dun gesneden
Optioneel: 2 eetlepel wodka (helpt ijskristallen te voorkomen hihih. Goede reden, toch?)
Zo maak je de ijsjes:
Voeg de appelcider, appelsap en alle kruiden in de blender en mix het geheel. Giet het mengsel vervolgens door een zeef om de specerijen te verwijderen en voeg indien gewenst de wodka toe. Doe het mengsel in de ijslolly vormpjes, steek de stokjes erin, zet ze ongeveer 3 uur in de vriezer en voilà: jouw appelcider ijsjes zijn klaar!