Als ik ergens blij van word, zijn het wel de feestdagen! Voor mij bij uitstek de leukste, gezelligste en mooiste tijd van het jaar. Daar horen natuurlijk ook kerstcadeaus bij. Een leuk kerstcadeautje vinden is één, maar het mooi inpakken is een tweede. Met mooi geschenkpapier, een strik en naamlabel zit je altijd goed! Maar er zijn meerdere manieren om je cadeautjes dat beetje extra te geven. Ik help je op weg!

Scoor het ultieme kerstcadeau

Bij Kerstmis hoort een mooi versierde boom, lekker eten en veel gezelligheid. Maar de feestdagen zijn natuurlijk pas compleet met cadeaus die met liefde zijn uitgezocht. De zoektocht naar het perfecte cadeau is en blijft lastig. Je wilt je geliefde(n) natuurlijk verrassen met een originele gift dat helemaal bij de ontvanger past. Ben je nog op zoek naar dat ene perfecte cadeau? Neem dan een kijkje bij onze "beauty & gifts categorie" of kerstcollectie! Zelf heb ik al een te leuke "Rum" kerstbal én een vintage puzzel gescoord. Spread love & joy!

Kerstcadeaus mooi inpakken

Heb je alle pakjes binnen? Dan kan de inpakpret beginnen! Een zorgvuldig ingepakt cadeau is dé perfecte manier om je geliefden een speciaal gevoel te geven. Ik start met een paar basistips voor de mooiste ingepakte kerstcadeaus. Kies van tevoren een kleurenpalet, het liefste kleuren die bij de decoratie in de boom passen. Ik ga dit jaar zelf voor een boom met veel wit en goud. Hier stem ik dan ook mijn cadeaupapier op af. Ik heb gekozen voor kraftpapier en wit/goud inpakpapier met sterretjes. Perfect match! Zorg daarnaast dat je cadeau labels en lint bij de hand hebt die ook binnen dit kleurenpalet passen. Leg ook wat kerstgroen zoals eucalyptus, kerstkoekjes en zuurstokjes klaar zodat je je cadeautjes straks helemaal af kunt maken.

1. Decoreer je cadeau met kerstgroen

Je pakjes met groen decoreren is altijd een goed idee! Ga langs bij de bloemist voor wat kerstgroen of knip een takje af van je eigen kerstboom. Het enige wat je verder nog nodig hebt is lint of dubbelzijdige plakband. Combineer het eventueel nog met mini kerstballetjes of belletjes voor een finishing touch. Zo krijgt jouw kerstcadeau een echte luxe uitstraling!

2. Versier je cadeautjes met een kerstkoekje

Deze decoratie is om op te eten. I love cookies! Je kunt natuurlijk zelf gaan bakken, maar je kunt ook kant-en-klare kerstkoekjes gebruiken om je pakjes te versieren. Bind de koekjes vast met een (jute) touwtje of rijg een lint door een kerstkransje en je hebt een super leuk (en lekker ;-)) ingepakt cadeautje! Dit kun je natuurlijk ook doen met een zuurstokje. Wikkel een lint kruislings om je cadeau en steek de zuurstok eronder. Have a sweet Christmas!

3. Gebruik washi tape voor je pakjes

Washi tape is zo veelzijdig en je koopt het tegenwoordig overal. Gebruik washi tape voor je cadeautjes, want je kunt er echt geweldige creaties mee maken. Denk bijvoorbeeld aan een vlaggenslinger of een slinger met sterretjes en kerstboompjes. Washi tape is er in verschillende diktes, kleuren en patronen. Heb je gekozen voor een drukke print op het inpakpapier? Kies dan voor een effen-kleur washi tape of gewoon een stukje plakband. Gebruik je creativiteit!

4. Kies voor krijtbordinpakpapier

Eerlijk is eerlijk, het is origineel maar je cadeau inpakken met krijtbordinpakpapier is wel iets lastiger. Het is namelijk vrij dik papier, dus dat is zeker een uitdaging. Maar als dat je eenmaal gelukt is kun je helemaal los met decoreren. Krijtbordinpakpapier is precies wat je denkt dat het is: zwart papier om op te schrijven met een krijtstift. Schrijf er een lieve boodschap op voor de ontvanger of maak een mooie kersttekening. Je kan helemaal los gaan! Van het krijtbordinpakpapier kun je ook leuke labels maken. Knip een stukje uit het krijtbord papier, maak er gaatjes in en maak het met een jute touw vast aan je cadeautje. Het geeft een stoer effect, het is lekker persoonlijk én een hele leuke bezigheidstherapie.

5. Gebruik (bruin) kraft papier en naamkaartjes

"Brown paper packages tied up with a string, these are a few of my favorite things!" Komt dit zinnetje jou ook zo bekend voor? Hij komt uit het liedje "My favorite things" van de film The Sound of Music. Overigens ook een film die ik vrijwel altijd kijk tijdens de feestdagen. Maar heel toevallig zijn cadeautjes met bruin papier eromheen ook one of my favorite things. Pak het cadeautje in met bruin kraft papier, doe er eventueel nog een mooi glitter lintje en naamkaartje omheen en you're ready to go!

It's the most wonderful time of the year

Een mooi ingepakt kerstcadeau is een feestje om te krijgen. De ontvanger ziet meteen dat je er extra moeite in hebt gestoken en zal nog enthousiaster worden over de inhoud. Daarbij staat een mooi ingepakt cadeau ook lekker feestelijk onder een opgetuigde kerstboom. Onthoud vooral dat alles kan en mag bij het inpakken van je kerstcadeaus. Wees lekker origineel en maak het zo stijlvol als je wilt. Heb jij al zin om in te gaan pakken? Veel plezier en wrap it up, ladies! gift emoji