Wat kan het toch lastig zijn, zo'n winged eyeliner aanbrengen. Toch is het iets wat we allemaal graag onder de knie hebben, want de winged eyeliner is een blijvertje! Iconen als Audrey Hepburn en Sophia Loren gingen ons jaren geleden al voor, maar ook tegenwoordig wordt de eyeliner gerockt door verschillende beroemdheden. Dus ziet jouw winged eyeliner er ook altijd uit alsof je hem hebt aangebracht in een rijdende auto? Of heb je je nog nooit gewaagd aan deze look, maar wil je het wel een keer proberen? Met deze makkelijke tips gaat het je zeker lukken!

Tips voor het aanbrengen van je winged eyeliner

Creëer de perfecte basis voor je eyeliner door een dun laagje concealer aan te brengen over je hele ooglid. Krul je wimpers en meet met een oogpotlood waar je je wing wilt zetten. Het ene uiteinde van de potlood staat aan de zijkant van het puntje van je neus en de andere eindigt bij je slaap. Trek vervolgens met deze oogpotlood een lijn over je ooglid zo dicht mogelijk bij je wimperlijn. No worries als het niet helemaal perfect gaat, want it's time to blend! Pak een klein oogschaduwborsteltje om de liner in een goede wing te blenden. Ga nu heel voorzichtig met een vloeibare eyeliner over het lijntje van je oogpotlood heen. Tril je een beetje? De beste manier is om met je ellebogen te rusten op een plat ondervlak voor meer stevigheid. Om de perfecte wing te krijgen, ga je al vóór de buitenste ooghoek iets omhoog, anders trek je je oog optisch naar beneden. Breng nog wat mascara en eventueel oogschaduw aan om de look helemaal af te maken. WOEHOE! You did it!

Wat is het verschil tussen de winged eyeliner en de cat eye?

De winged eyeliner en de cat eye look lijken heel erg op elkaar, maar er is wel degelijk een verschil. De cat eye eyeliner heeft meestal een dikkere vleugel die zowel de bovenste als de onderste wimperlijn omvat. Bij een winged eyeliner raak je alleen de bovenste wimperlijn. De cat eye is een klassieke look die je ogen een prachtige katachtige vorm geven. Wie wilt dit nu niet? De cat eye is veelzijdiger dan je denkt. Overdag houd je 'm eenvoudig en clean met een subtiele lijn boven je ogen en 's avonds kun je hm perfect combineren met een smokey eye voor een uitbundiger resultaat. Hoe dan ook, de cat eye look ziet er altijd modieus uit.

Eyeliner zetten in de 50's, 60's en 70's

Veel van wat we tegenwoordig op het gebied van eyeliner zien, is een overdreven pin-up look geïnspireerd op de jaren 50. Deze unieke look was destijds bij elke iconische actrice te zien. Om een authentieke jaren 50 look te maken, heb je een neutrale oogschaduw basis nodig en moet je wing uitkomen bij de buitenste ooghoeken. Wanneer je denkt aan make-up uit de jaren 60, is de kans groot dat het iconische model Twiggy in je opkomt. Grote, heldere ogen geaccentueerd met vloeibare eyeliner langs het bovenste ooglid met getekende wimpers. Ook in het discotijdperk in de jaren 70 was er geen gebrek aan make-up. Hier waren de looks vooral gericht op glanzende oogschaduw met een dunne lijn eyeliner. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige smokey eye met blauw en grijstinten, een beetje blos, een heldere rode lippenstift en voilà. Nu ben je een echte discodiva!

Long classic winged eyeliner, de wonder wing, smokey eye en nog véél meer

Je hoeft geen professionele make-up artist te zijn om een perfecte eyeliner aan te brengen, maar het is wel handig om te weten welke look het beste bij jou past. Al sinds de oudheid worden amandelvormige ogen gezien als een van de zeven schoonheden. Je ogen hebben dan de vorm van een amandel, smal bij je neus en breder uitlopend naar boven waarbij de ooghoeken iets omhoog lopen. Onder andere Angelina Jolie, Kim Kardashian en Beyoncé zijn gezegend met deze ideale oogvorm. Vind jij jouw ogen bijvoorbeeld te rond of te ver uit elkaar staan? Met een slimme eyeliner fake je die felbegeerde amandelvorm!

Hangen je ooghoeken een beetje naar beneden? Ga dan voor de cat eye om ze een mooie lift te geven. Heb je grote ogen? Ga dan voor een dubbele wing. De dubbele lijn maakt je ogen extra opvallend. Staan je ogen iets verder uit elkaar? Focus dan vooral op de binnen en onderkant. Zo verklein je optisch de afstand. Bij ronde ogen is het belangrijk dat je je eyeliner van smal naar breed aanbrengt, om de nadruk te leggen op de buitenkant van je ogen. Heb je amandelvormige ogen? Bof jij even! Jouw oogvorm kan namelijk elke look aan. Er zijn dus heel veel verschillende soorten winged eyeliners, je moet alleen net even weten wat je zelf het mooiste vindt bij jouw ogen!

Gebruik de easy eyeliner stamp als hulpmiddel

Vind je het na deze tips nog steeds lastig? Geen probleem! Er is namelijk ook een zogenoemde "eyeliner stempel" of "eyeliner stamp". Daarmee kun je door middel van een stempeltje je eyeliner makkelijk aanbrengen. Met één handeling zet je een stempel bij je buitenste ooghoek, waardoor je de perfecte wing krijgt. Trek vervolgens met de andere kant van de eyelinerstift een vlugge lijn vlak boven je oog naar de wing en klaar is kees. Ready to wing it!

Scoor je eyeliner en andere vintage make-up bij TopVintage

Mijn favoriete eyeliner is de Schwing Liquid Eyeliner van The Balm. Met deze vloeibare eyeliner creëer je een verleidelijk oogopslag in één handomdraai. Dankzij de dunne, taps toelopende vilten punt is het aanbrengen van je eyeliner als een homerun lopen.. SCORE! Maar ook scoor je bij TopVintage andere prachtige vintage make-up. Ideaal om een look te maken zoals die van Marilyn Monroe of Dita von Teese. Denk aan rode lippen, oogschaduw en een prachtig gepoederd huidje. Snel kijken dus! Vergeet nooit: practice makes perfect!