Kun je ook uren wegzwijmelen bij de classy en vrouwelijke looks van de stijliconen van vroeger of de prachtige influencers of klanten die je geregeld terugziet op onze website en social media? Ik begrijp je helemaal! Wil jij nu zelf ook aan de slag met de retro look maar weet je niet hoe? Dat is vanaf nu verleden tijd. Dankzij dit 6-stappenplan zie je er voortaan namelijk altijd uit als een echte retro babe!

Stap 1: Durf!

De eerste stap is meteen de belangrijkste. Durf alles uit de kast te halen! Bij vrouwen die graag retro willen dragen, komt altijd hetzelfde naar boven: ze zijn een beetje bang om op te vallen en willen geen commentaar krijgen. Laat je daardoor zeker niet leiden. Het maakt niet uit of je je innerlijke Marilyn Monroe of liever Audrey Hepburn wil onthullen, ga er gewoon voor. Zoals Dita herself zegt: “Ignore the critics. Only mediocrity is safe from ridicule. Dare to be different.”Stap 2: Start met wat je hebt

Niemand wordt een retro diva van de ene dag op de andere. Begin rustig, kijk eens in je kast wat er zoal hangt. Heb je kleren die er retro uitzien en waar je je comfortabel in voelt? Experimenteer daar mee. Met een leuk bloesje, een paar capri pants en hoge hakken lijk je zo uit de jaren 50 te komen. Datzelfde bloesje met een kokerrok en een sjaaltje in de nek? Yes, net een femme fatale uit de jaren 40! Test uit welke kledingstijl en outfits je leuk vindt. Dan weet je bij je volgende shopbeurt goed waar je naar moet zoeken. Vergeet ook niet te kijken welke retro accessoires je het best liggen. Een bloem in het haar? Parels om je nek? Fascinators of een mooie hoed? Allemaal het proberen waard!

Stap 3: Oefen op je haar en make-up

Dit is een hele leuke stap: leef je eens goed uit met je kapsel en make-up. Probeer rode lippen, opvallende eyeliner, opsteekkapsels, alles waar je zin in hebt! Weet je niet goed hoe je daaraan moet beginnen? Neem er foto’s van je favoriete stijliconen of influencers bij en gebruik die als inspiratiebron. Via ons Pinterest account hebben we ook een bord voor je samengesteld met de mooiste retro haar en make-up ideeën. Wedden dat je er heel wat plezier aan zal hebben?

Stap 4: Wen aan je stijl

Zelfs na jaren retro dragen kun je je nog wel eens overdressed voelen. Je moet er even aan wennen dat alle blikken op jou gericht zullen zijn. Natuurlijk is dat vaak alleen maar een indruk en letten mensen niet zo op je kleding. En anders is het heus ook niet slecht: je zult je verbazen over de vele complimentjes die je krijgt!

Stap 5: Breid je kledingkast uit

Dit is waarschijnlijk je favoriete stap. wink emoji Nu je weet wat je wil en waar je naar op zoek bent, is het een eitje om mooie nieuwe retro items te ontdekken. Laat je maar goed gaan, je bent tenslotte bezig je garderobe te veranderen. En euhm, neem je ook een kijkje in onze uitgebreide retro collectie? Mocht je wat hulp kunnen gebruiken, dan kun je altijd even contact met ons opnemen. We helpen je graag met het samenstellen van de perfecte retro outfit! Stap 6: Rock it!

Ziezo, je transformatie in een retro babe is compleet! Klaar om iedereen omver te blazen, gorgeous? Deel je look ook even met #topvintagestyle via Instagram (en tag ons met @topvintage_boutique) en wie weet zie je jezelf nog terug op onze social media en website. Ik ben heel erg benieuwd! heart_eyes emoji