Cancel al je plannen want op Netflix vind je een hoop retro series die garant staan voor urenlang kijkplezier! En guess what; ik heb een lijstje met de pareltjes voor je samengesteld. Handig, hè? smile emoji Het enige wat jij dus nog hoeft te doen is popcorn in huis halen, je dekentje klaarleggen en die bak ijs leeg lepelen. Enjoy! popcorn emoji

1. Las Chicas del Cable

Deze series speelt zich af in de jaren ’20 bij een telefoonmaatschappij in Madrid. Deze telefonistes met verschillende achtergronden besluiten hun dromen na te jagen en op zoek te gaan naar vrijheid. Een erg ontroerende maar ook spannende serie (met wederom prachtige outfits)!

2. Peaky Blinders

De Peaky Blinders bende maakt in deze gangsterserie kort na de eerste Wereldoorlog de straten van de Engelse stad onveilig. De criminelen zijn te herkennen aan de scheermesjes die ze in hun petten naaiden. Hun leider is de gevaarlijke Tommy Shelby. De hulp van inspecteur Chester Campbell uit Belfast wordt ingeroepen om de straten van Birmingham schoon te vegen van al het gespuis.

3. Velvet

Het verhaal in deze serie draait rond de liefdesromance in de jaren ’50 tussen Alberto Márquez, erfgenaam van een prestigieuze modehuis en Ana Rivera, die als naaister werkt in het atelier. Deze Spaanse serie is niet per se goed geschreven, het acteerwerk is niet perfecto maar je blijft kijken. Zeker op druilerige dagen blijf je geboeid door Ana en Alberto’s eeuwige onbeantwoorde liefde.

4. The Bletchley Circle

Vier gewone vrouwen met een buitengewoon talent om codes te breken en een geniale scherpzinnigheid vormen het middelpunt in dit moordmysterie in 1952 & 1953. Need I say more? Super spannend! Kijken dus. ;-)

5. Downton Abbey

Yay! Sinds kort staan alle 52 afleveringen van het veel geprezen Downton Abbey op Netflix. De serie speelt zich af tussen het jaar 1912 en 1926 op het landgoed van de welgestelde familie Crawley. Downton Abbey draait om de adellijke familie Crawley, die ontdekt dat de wereld steeds minder behoefte heeft aan adellijke titels. Terwijl de wereld om de Crawleys heen razendsnel verandert probeert de familie zijn toekomst veilig te stellen. Downton Abbey barst van de romantiek en drama. Een echte must-see die natuurlijk niet mag ontbreken in deze lijst!

6. The Restaurant

Deze Zweedse serie is momenteel mijn favoriet! Laat je meeslepen in dit familiedrama dat begint in 1945 en gaat over een van de populairste restaurants in Stockholm op dat moment: het restaurant van de familie Löwander. Oudste zoon Gustaf heeft het restaurant in de oorlogsjaren overeind weten te houden. Al gauw komt broer Peter erachter dat het restaurant van zijn familie op de rand van een faillissement staat. Er zal veel moeten veranderen wil de familie het hoofd boven water houden. Jongste dochter Nina (je gaat echt verliefd word op haar outfitjes) heeft daar wel ideeën over. Ze wil in de feestzaal van het restaurant een nachtclub openen, maar niet iedereen is het daarmee eens.

7. Outlander

Outlander volgt het leven van een gelukkig getrouwde verpleegster die in 1945 op mysterieuze wijze verdwijnt en ontwaakt in het Schotland van 1743. In een onbekende en levensbedreigende wereld moet ze het hoofd boven water zien te houden. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan Jamie Frasier - een moedige en charmante Schotse strijder - ontstaat er een gepassioneerde affaire die haar doet wankelen. Want hoe kiest ze de man van haar leven als ze zich letterlijk in twee compleet verschillende werelden bevinden?

8. Alta Mar (high seas)

Spaanse series zijn de laatste tijd helemaal hot. Dat begon zo'n beetje met La Casa de Papel en Elite maar ook de serie Alta Mar kun je nu aan je lijstje toevoegen. Deze spannende thrillerserie speelt af in de jaren 40 op een schip met de naam Bárbara de Braganza. De passagiers op dit schip reizen allemaal met een specifiek doel en verbergen meerdere geheimen. Hoe luxe het schip ook is, als er van alles misgaat en er zelfs doden vallen, kun je uiteindelijk nergens heen.

9. Coisa mais Linda

Alleen al vanwege de prachtige looks van de gorgeous hoofdrolspeelster is dit mijn tweede favo serie uit deze lijst! Huisvrouw Malu (Maria Casadevall) gaat in de jaren vijftig naar Rio de Janeiro om haar man te zien, maar ontdekt dat hij haar heeft beroofd en verlaten. Alles lijkt verloren, maar ze besluit te blijven.

De omstandigheden leiden haar naar nieuwe vriendschappen en een nieuwe versie van zichzelf, met de moed om haar droom van het openen van een muziekclub te vervullen. Hoe dat uitpakt zie je in deze geweldige Braziliaanse serie!

10. Aquarius

Aquarius draait om het verhaal van de legendarische sekteleider Charles Manson. Het verhaalt speelt zich af in Los Angeles in 1967. Sam Hodiak, een ervaren rechercheur van de politie doet een onderzoek naar de sekte van Manson. Dit speelt nog voor de tijd dat Manson overal bekend zou worden vanwege de Tate-LaBianca moorden. Nu is hij nog een onbekende, maar charismatische leider met grote plannen, die druk bezig is om mensen te betrekken bij zijn sekte. Hodiak krijgt de hulp van een jonge agent die undercover gaat bij Manson en daaruit conclusies moet trekken in hoeverre deze sekte gevaarlijk is of niet. Spannend!

11. Self Made

Geniet in deze serie van het verhaal over de legendarische Madam C.J. Walker, de eerste vrouwelijke selfmade miljonair van Amerika. Zij wist in de negentiende eeuw, een tijd waarin donkere mensen het heel zwaar hadden vanwege racisme, discriminatie, ongelijkheid en de nasleep van de slavernij, een eigen lijn voor haarproducten op te zetten. Een lijn die al heel snel populair werd onder donkere vrouwen en Walker een vermogen opleverde dat vandaag de dag zo'n tien miljoen euro waard zou zijn. Deze indrukwekkende prestatie maakte Madam C.J. Walker de eerste Afro-Amerikaanse miljonair en de rijkste vrouwelijke selfmade miljonair in Amerika. You go girl!

12. When Calls the Heart

Deze dramaserie gaat over Elizabeth Thatcher. Zij verlaat in het begin van de twintigste eeuw de stad om lerares te worden in een Canadees mijnstadje. Wanneer het kolenbedrijf wil dat de weduwen van het stadje verhuizen om plaats te maken voor nieuwe mijnwerkers, bedenkt Elizabeth een plan om dit tegen te houden. De komst van nieuwe mijnwerkers in Coal Valley zorgt voor opwinding onder de vrouwen, maar het is Billy die indruk maakt op Elizabeth. Dit tot groot ongenoegen van Jack, die al een tijdje een oogje op Elizabeth heeft. Voor wie zal Elizabeth uiteindelijk kiezen?

13. Bridgerton

De acht kinderen van Viscount Bridgerton, Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory en Hyacinth, zetten in het adellijke Londen van begin negentiende eeuw allemaal hun eerste stappen het pad van de liefde. Maar de zoektocht naar de ware gaat helaas niet altijd over rozen. Zullen de acht broers en zussen een partner kunnen vinden met wie ze hun passie en hartstocht kunnen delen en een mooie toekomst opbouwen? Je ontdekt het in deze heerlijke serie!

14. The Serpent

The Serpent vertelt het waargebeurde verhaal van hoofdrolspeler Sobhraj, die in de jaren 70 talloze moorden pleegt in Thailand en het gemunt heeft op reizigers die de 'hippie trail' van Zuid-Azie verkennen. Hij weet vaak op miraculeuze wijze uit handen weet te blijven van de autoriteiten. De Nederlander Herman Knippenberg, werkzaam op de Nederlandse ambassade in Bangkok, bijt zich vast in de zaak en probeert ‘het serpent’ achter de tralies te krijgen. Een bizarre maar spannend serie: ideaal om te bingen op een regenachtige zondag!

15. Land Girls

Last but not least; de serie Land Girls. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gingen de Britse mannen naar het front en moesten de vrouwen het land draaiende houden. Dat gebeurde in alle sectoren, zo ook in de landbouw. In Land Girls verlaten vier dames hun ‘veilige’ huis om aan de slag te gaan met alle gevolgen van dien.


Welke retro series mis jij nu nog in dit lijstje? Laat het ons vooral even weten door een mailtje te sturen naar info@topvintage.nl! kiss emoji