Vintage sieraden zijn tijdloos en niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Sieraden, tassen, sjaaltjes en andere retro accessoires die nog de charme weergeven van lang vervlogen, maar gouden tijden! Een vintage sieraad mag dan ook niet ontbreken bij jouw retro look én al helemaal niet tijdens de feestdagen. Of je nu naar een kerstdiner met vrienden en familie gaat of een chique kerstborrel op het werk. De laatste maand van het jaar is hét moment om all the way te gaan met sieraden en uitgesproken accessoires!

Vintage accessoires voor de perfecte feestdagen look

De feestdagen zijn wat mij betreft het ideale moment om je uit te leven met sieraden. Denk aan statement oorbellen, veel bling bling én armparty's: het kan allemaal! Let er wel op dat het in verhouding blijft en je niet té veel sieraden omdoet. Je wilt namelijk niet op een wandelende kerstboom lijken ;). Staat een ketting niet zo mooi bij je outfit? Ga dan voor een mooie retro haarband of stijlvolle oorbellen. Natuurlijk heb je ook iets nodig voor je mobiel, make-up en andere spullen die je bij je hebt. Hier is een clutch perfect voor! Draag je een simpel zwart jurkje? Kies dan voor een mooie clutch met glitter of pailletten. Heb je gekozen voor een opvallende outfit? Houd het dan rustig en kies voor een effen clutch. I love it all! Vintage accessoires kun je matchen bij iedere feestelijke outfit, het is maar net wat je zelf leuk vindt.

Vintage sieraden door de jaren heen

Dankzij de charme van de jaren '20 tot '70 voel je je met antieke sieraden op en top vrouw. Als je accessoires kiest die passen bij je kleding maken ze jou het stralende middelpunt op een kerstfeestje of diner. Ga je naar een chique gelegenheid? Ga dan voor de stijl van de jaren 20: groot en gewaagd. Wil je het iets subtieler houden? Ga dan juist voor lieflijke en schattige details die populair waren in de jaren '50 zoals: strikjes, lintjes en versieringen met pareltjes of strass steentjes. Het kan allemaal, maar één ding is zeker: vintage sieraden geven jouw feestelijke outfit net die extra touch!

Geef antieke sieraden, zoals ringen en kettingen, cadeau tijdens de feestdagen

Verras je moeder, zusje, bestie of een andere bijzondere vrouw in je leven door een mooi sieraad cadeau te geven tijdens de feestdagen! Sieraden zijn heel persoonlijk en daarom kan het best lastig zijn om te bepalen wat je gaat kopen. Kom daarom eerst achter de juiste kleur. Bepaal daarna wat ze vaak draagt: oorbellen, kettingen of armbanden in zilver of juist goud? Dan komt het lastigste, namelijk de maat. Je kunt niet zomaar de ringmaat of ketting lengte van iemand bepalen als je het als verrassing wilt houden. De beste tip is dat je dan altijd voor een middelmatige tot korte lengte kunt gaan. Dit maakt het kerstshoppen al een stuk makkelijker!

Benieuwd waar je vintage sieraden kunt kopen? Shop onze vintage jewellery collectie online

Wil jij er prachtig uitzien tijdens de feestdagen? Maak jouw look dan af met statement accessoires en neem een kijkje in onze collectie. Mijn persoonlijke favoriet zijn de 50's Kirsten Oorbellen van Glamfemme. Ze passen perfect bij iedere feestoutfit. Stay golden baby!