Benieuwd hoe een werkdag er bij TopVintage uitziet? En naar de grootste fashion flaters en favoriete items van onze eigen TopVintage ladies? Je leest het in dit terugkerend topic op ons blog! Deze keer is Anick aan het woord: onze lovely Teamlead Fashion Editing en binnenkort onze gloednieuwe inkoopster. Lees snel verder, gorgeous!    

Hoe ziet een werkdag bij TopVintage er voor jou uit? 
‘’Laat ik voorop stellen dat een werkdag bij TopVintage nooit hetzelfde is: 'Never a dull moment!' Mijn werkplek is onderdeel van een grote kantoortuin waar een aantal afdelingen zijn samengevoegd, dus het is er altijd heel dynamisch maar vooral ook héél gezellig. Mijn dag begint vaak met een meeting waarin we samen met het Inkoop en Fotografie team bespreken welke items er al goedgekeurd zijn door onze kwaliteitscontrole en hoe we snel we deze online kunnen krijgen. Vervolgens ga ik aan de slag met het maken van de content van het nieuwe kledingstuk, we brengen het item als het ware tot leven. Zo maken we niet alleen een catchy en informatieve producttekst, maar maken we ook onze eigen maattabel waarin we de labelmaat loslaten en echt uitgaan van onze eigen bevindingen. Wist je dat ieder kledingstuk dat wij verkopen eerst ook echt gepast is door een van onze TopVintage ladies? En dat alles in-house wordt opgemeten? Vervolgens maken we de look compleet door het item te stylen met bijvoorbeeld een paar pittige hakken, een sprankelend sieraad of een matching top. 

Wanneer alle items van die dag online zijn gezet, zorgen we er tot slot voor dat deze producten op onze website zo mooi mogelijk worden getoond. We behandelen deze net zoals de etalage van een winkel en proberen een aantrekkelijk overzicht te creëren.’’ 

Wat zijn jouw fashion flaters?  
‘’Flater vind ik niet helemaal het juiste woord, maar iets waar ik wel voor moet waken is dat ik niet doorsla in mijn liefde voor leopard. Als ik een winkel inloop en er hangt ergens een tijgerprintje dan word ik daar als een magneet naartoe getrokken. Ik heb ook niet voor niks de bijnaam Nel... Pantervel!’’ 
 
Welke trend van vroeger mag van jou blijven? 
‘’Ik ga goed op de flared jeans! Zelf ben ik niet zo heel groot (1,61 m), maar door een jeans te dragen waarvan de pijpen iets uitlopen, lijken mijn benen wel 10 cm langer. Bovendien kun je er alle kanten mee op! Match met een mooi bloesje en een paar hakjes voor een vrouwelijke power look of met een speelse top en een paar sneakers op een casual day. Echt ladies: ik ben ervan overtuigd dat ieder lichaamstype nóg mooier tot haar recht komt in een goede flared jeans ;-).’’ 
 
Wat is jouw favoriete decade en waarom? 

‘’Ojeee, wat doe je me aan! Ik denk dat iedere decade iets bijzonders heeft hihi. Maar als ik dan MOET kiezen dan gaat mijn voorkeur uit naar de seventies net zoals mijn collega Sandra. Toch weer die flared jeans, hè? wink emoji Ook de lange gebloemde maxi jurken vind ik GE-WEL-DIG! Ik heb er een aantal van King Louie in de meest prachtige warme 70s kleuren. Het liefst draag ik ze met een stoere sneaker of een zomers sandaaltje, super veelzijdig! Vooral lekker comfy en toch heel vrouwelijk.’’

Wat zijn jouw favorieten items uit onze collectie op dit moment? 
‘’Dan kom ik toch weer terug op de mooie jurken van King Louie. De Olive Hooper Pocket Dress in Gold is echt een plaatje. De snit is super flatterend, de warme kleur staat fantastisch bij een sun kissed skin en de stof is heerlijk luchtig. Bovendien is ze nu ook nog in de sale... ik word er hebberig van. 

Oh, en ik heb ook een echte schoenentik dus toen ik de Isabella Sandals in Pastel Turquoise Green zag, maakte mijn hart ook een klein sprongetje. Ik ben echt geen heldin op hakken, dus meestal sla ik een hakje over, maar deze lopen ook nog als een slippertje en zijn uitgevoerd in boterzacht leder. Volgens mij ben ik mezelf aan het overtuigen om ze toch maar in mijn shopping bag te klikken hahaha.’’