Een nieuwe jurk? Check! Je favoriete retro sunnies? Check! Rode lipstick? Check! Maar what to do met je haar? Geen stress, in dit blog deel ik drie kapsels die je eenvoudig creëert met een sjaaltje. Ideaal voor bijvoorbeeld een beach party, tuinfeest of festival. Laat je inspireren en veel plezier! dancer emoji

Hoe knoop je een sjaal in je haar?

Ik heb drie manieren met een sjaaltje uit onze collectie voor je op een rijtje gezet. Welke look  is jouw favoriet?  

1. Vlecht je haarsjaaltje

Elastiekjes? Niet meer nodig! Knoop je vlecht eens af met een haarsjaaltje. Een prachtige look, die ideaal is voor bijvoorbeeld een chique tuinfeest.

Hoe creëer je deze look?
Leg je sjaal plat op de tafel zodat het in een ruitvorm ligt. Deze sjaal van Banned Retro is mijn absolute favoriet en gebruiken we bij dit kapsel!  Vouw de onderste hoek van de ruit naar de bovenste hoek zodat je een grote driehoek krijgt. Vouw de sjaal van de twee punten naar de bovenste punt van de driehoek. Herhaal dit tot de sjaal een band vormt van ongeveer 4 cm. Pak de band op, leg het midden van de stof boven op je hoofd en knoop de uiteinden in je nek vast. Verdeel je haar in drie gelijke plukken en pak de twee uiteinden van de haarband bij de twee uiterste plukken. Vlecht je haar als een normale vlecht. Knoop het eind vast met de punten van de sjaal. How cute! heart_eyes emoji


3. Go classic

Wil je eens wat anders uitproberen? Probeer dan deze classic look! Deze gaat, net als de bandana, way back! Deze look is te herkennen van de manier waarop piraten vroeger dit haaraccessoire in het haar knoopten, maar is tegenwoordig weer helemaal on trend! Ook is deze haarstijl de perfecte manier om je haar te beschermen tegen de zon. Wel zo belangrijk!

Hoe creëer je deze look?
Zelf gebruiken we dit prachtige sjaaltje van Surkana uit onze collectie. Leg de sjaal plat op de tafel zodat het in een ruitvorm ligt. Vouw de onderste hoek van de ruit naar de bovenste hoek zodat je een grote driehoek krijgt. Leg de driehoek op je hoofd met de punt van de driehoek wijzend naar je nek. Knoop de twee uiterste punten van de driehoek vast in je nek en stop de punt van je driehoek in deze knoop.


3. Wrapped bun

Een easy look die altijd kan? Maak dan een haarband van je sjaaltje voor een heerlijke zomerse look. sun_with_face emojiVooral met een mooi printje is jouw outfit helemaal compleet (zoals deze van Zazoo). Dit is zowel leuk met vast of los haar. Een perfecte look voor bijvoorbeeld een festival!

Hoe creëer je deze look?
Vouw het sjaaltje van punt naar punt in een driehoek en rol het sjaaltje op tot een langwerpig geheel. Maak van je staart een knot door het haar één keer aan de voorkant door je elastiekje te halen. Vouw het sjaaltje om je achterhoofd en knoop het met een dubbele knoop op je voorhoofd vast. Trek de knoop een beetje open. Pak de twee losse punten en stop die onder het gedeelte van het sjaaltje dat om je hoofd gebonden zit. Plaats het sjaaltje midden op je hoofd voor de knot. That’s it!



De mooiste haarbandjes

Heb je haast of ga je liever voor een easy look? Creëer dan een haar look met onze prachtige haaraccessoires. Ik ben zelf helemaal verliefd op deze headband van King Louie! Ik ben heel benieuwd welke haar look jij gaat uitproberen. Naar welk feestje of festival je deze zomer ook gaat, ik wens je héél veel plezier! dancers emoji