Met een groeiende buik en boobies, is het tijdens de zwangerschap nog wel eens een uitdaging om leuke outfitjes te blijven dragen. Want naast het inslaan van véél babykleertjes (so cute) mag je jezelf natuurlijk ook niet vergeten. Ik ben tijdens mijn eigen zwangerschap continue op zoek naar mogelijkheden en inspiratie, maar vind de meeste zwangerschapskleding persoonlijk niet altijd even fashionable. In dit blog deel ik daarom graag een aantal van mijn favoriete looks uit onze eigen collectie! Deze kleding is namelijk perfect om tijdens maar ook na je zwangerschap te dragen. Maar natuurlijk ook als je niet een 'mommy to be' bent, zijn dit heerlijke lookjes voor aankomende zomer.

Zwangerschapsoutfits voor in de zomer

Het voordeel van in de zomer zwanger zijn, is dat je lekker veel luchtige jurken kunt dragen. Comfi en ook nog vrouwelijk! Zelf draag ik in de zomer ook altijd graag jumpsuits. Naast dat het fijn zit, ben je in de ochtend snel klaar. Wel zo handig na al die slapeloze nachtjes (ja nu al ;-))! Door voor een wijdvallend modelletje in een maatje groter te kiezen, kan jouw buikje hier ook goed in groeien en kun je deze ook prima na de zwangerschap nog dragen. Hieronder vind je mijn favoriet uit onze collectie van Sugarhill Brighton en daarnaast nog andere heerlijke outfitjes voor deze zomer. Klik op de foto om de items te kunnen shoppen!


Hier draag ik maat L

Hier draag ik maat L 

Leuke zwangerschapsoutfits voor een feestje

Een alcoholvrije cocktail in de aanslag en tijd voor een feestje! Want naast het inrichten van de babykamer en shoppen voor de uitzet, is het soms ook tijd voor wat ontspanning. Met deze feestelijke looks zit je sowieso goed bij een feestje of bijvoorbeeld etentje. De lange jurk van Collectif Clothing is erg elegant door de split aan de voorkant, en daarnaast kun je deze zowel straples als met het touwtje om de hals dragen. Daardoor zijn de stylingopties eindeloos met deze jurk! De swingjurk in crème kleur van Banned Retro is lekker ruim maar toch elegant. Hierdoor draag je deze nog gemakkelijk door tot het eind van je zwangerschap. Tip: Mocht je hakken willen dragen, ga dan voor sleehakken met een goed voetbed van bijvoorbeeld Tamaris of neem ballerina's of sneakers mee. Wel zo fijn voor je onderrug en bekken die nu het nu zwaar te verduren hebben. wink emoji


Hier draag ik maat L


Hier draag ik maat M

Looks met mijn favoriete jurken

Ik draag zelf meestal het liefst een mooie flared broek, maar jurken zitten nu toch ook wel heerlijk tijdens mijn zwangerschap en zijn prima in combinatie met een mooie sneaker eronder, voor een stoere look. Of met een sandaaltje in het geval van opgezwollen voeten. ;-) Mocht je zelf niet zo fan zijn van een zwangerschapsbroek, dan zijn onderstaande jurkjes van o.a. de merken Smashed Lemon, Vintage Chic en Compania Fastastica zeker een goede keuze! Welke jurk is jouw favoriet?


Hier draag ik maat L


Hier draag ik maat L

Welke maat moet ik kiezen?

Aangezien ik hier geen zwangerschapskleding maar lookjes met 'normale kleding' draag, klopt het advies via onze maattabel (die normaal in 99% van de gevallen klopt) in dit geval niet. Mijn tip is om deze items in één of twee maten groter te bestellen. Ik heb daarom ook even de maat erbij gezet die ik draag bij de outfits, normaal heb ik maat S. Dit hangt natuurlijk ook af van het model en het materiaal: Is het bijvoorbeeld een elastische stof? Dan is een maatje groter vaak al prima om er verder in te groeien met jouw mooie babybuikje. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan is 2 maten groter zeker aan te raden. Ook bestel ik broeken (van elastische stoffen) meestal twee maten groter, zodat deze nog lekker zit en je er fijn verder in kunt groeien. Ga je na je zwangerschap borstvoeding geven? Dan zijn onze jurken van Vintage Chic ook nog een goede tip!