De lente staat weer voor de deur. Dat kan maar één ding betekenen: het is tijd is om je garderobe op te frissen! En wat is er nu beter om de lente te verwelkomen dan met een nieuwe jurk? Een lente jurkje is niet alleen comfortabel en luchtig, maar ook elegant en veelzijdig. Of je nu naar een tuinfeestje gaat of gewoon een dagje wilt genieten van de zon, er is altijd wel een lentejurkje dat bij jou past. In dit blog zet ik zes van onze mooiste lentejurkjes voor je op een rij. Welke kies jij voor de eerste zonnige dag? sunglasses emoji

1. Flower power in een sexy shape

Ben jij wel in voor een lentejurk die jouw vrouwelijke curves accentueert? Dan is de Jenifer Grassland Florist Pencil Dress van Collectif Clothing écht iets voor jou. Deze prachtige jurk met bloemenprint omhelst je figuur ‘in all the right places’! Door de sweetheart neklijn en de sexy split aan de voorkant is dit een heerlijke flirty lentejurk! Draag deze parel met een paar sexy pumps of met schattige sandaaltjes en je bent helemaal ready voor een dag in de zon. 


2. Groovy bloemenjurk 

Wat is ‘ie fleurig, deze 70’s inspired swing jurk! Helemaal in thema met gele, groene en roze tinten in een speels bloemenprintje. De Faith Groovy Flower Swing Dress van Vintage Chic for TopVintage laat je echt bloeien deze lente. Scoren dus!

De jurk heeft een flatterende, vaste overslag. Dus een slanke taille is je gegarandeerd. Verder is het een enorm comfortabele lente-outfit, want de jurk is stretchy en zacht. Echt perfect voor een everyday look met net wat meer flower power. blossom emoji



3. Tijdloze elegantie

Zoek je elegantie? Dan stopt hier je zoektocht. Want wát is deze groene jurk van ons eigen merk Vintage Diva een eye-catcher! De Eugenie Butterfly Pencil Dress heeft elegante halve butterfly sleeves en een ‘delicious’ figure hugging contour. Strak, maar wel zo gemaakt dat het mogelijke probleemzones moeiteloos camoufleert. 

Dit is wellicht niet een eerste keuze voor een dag kantoor, maar ook in de lente zijn er volop feestjes, etentjes en andere gelegenheden waar je je van je mooiste kant wilt laten zien! Dan is dit de jurk die je keer op keer weer uit de kast wilt trekken. Maak de outfit stijlvol af met een klassieke clutch en je favoriete pumps. En geef de jurk de spotlight met een mooie, strakke hairdo. Va-va-voom! 



4. 40’s Flirty

Nog een winnaar van Vintage Chic deze crèmekleurige jurk met pastelkleuren heeft een schattig bloemenprintje. Maar dat niet alleen, want de korte vlindermouwtjes, flatterende plooien bij de taille en de zwoele V-hals maken dit een van de meest flirty jurkjes met een ‘innocent touch’. Zie jij jezelf al lopen in de 40’s Irene Flower Cross Over Swing Dress?

Naast dat dit echt een mega favoriet is bij de ladies van TopVintage door de uitstraling, is deze jurk ook nog eens me-ga comfortabel! Een stretchy stofje dat - je raadt het niet - kreukvrij is. Wat wil je nog meer?! Draag er een paar fijne sandaaltjes onder en zet een leuke zonnehoed op en je bent 100% klaar voor een dagje op het strand, in het park of op een zonnig terras. We love!



5. English chic

Zeg je ‘wandeling door de boomgaard op een zonnige dag’, dan zien wij meteen deze groene jurk van Collectif Clothing voor ons. De Maria English Orchard Swing Dress is een ultieme lentejurk in onze ogen. Waarom? Omdat dit jurkje met korte mouwtjes ideaal is voor elke typische lentedag. De diepe V-hals geeft de schattige jurk een sexy tintje. Maar zeker niet té, want ook naar kantoor kun je dit exemplaar prima aan!

Kleine tip van mij: probeer deze jurk eens met een petticoat. Zo krijgt de swing jurk net wat meer volume. Lekker retro heart_eyes emoji



6. Pretty in Paisley

Smashed Lemon heeft zich echt overtroffen naar onze mening, want deze roze met witte paisley jurk is een zonnetje op zich! De retro en groovy print valt heerlijk op en is bright and beautiful. Maar ook de vorm is om van te genieten: een subtiele V-hals, speelse pofmouwen en een strikband die je taille mooi insnoert. Gorgeous!

De jurk is gemaakt van 100% viscose en is dus niet stretchy, maar daardoor behoudt het wel prachtig zijn shape. All you need to finish the look is een grote retro zonnebril en een leuke, sun-ready tas. Waar draag jij de Paisley Dress in White and Pink naartoe? 


Lentejurken bij TopVintage

Welke van deze lentejurkjes is jouw favoriet? Shop ‘m snel en je hebt je jurk voor je het weet in huis dankzij onze supersnelle verzending! En naast lentejurken vind je in onze boutique nog veel meer retro kleding om de lente mee door te komen. Go shop your heart out! shopping emoji