Happy 2023, ladies! Na een tijd van veel gezelligheid, warmte, heerlijk eten en feesten, gaat alles langzaamaan weer terug naar normaal. Hierdoor lijkt januari soms maar een donkere, koude en vaak ook saaie maand. Maar ook een periode met een nieuwe start en vol goede (en vaak onhaalbare) voornemens. Ik vind dat je, met of zonder zo'n nieuwe start of voornemens, wél gewoon lekker moet blijven genieten. Doe wat JOU gelukkig maakt. You do you, girl!  
  
Om het jaar goed te beginnen – op welke manier dan ook – vind je hieronder drie van mijn favoriete recepten, waar ik áltijd wel gelukkig van word. Probeer ze eens uit, pas ze aan naar je eigen smaak en zo heb je deze maand zomaar alweer drie genietmomentjes in the pocket. ;-)  
  

Chocolade Smoothie Bowl   

Heerlijk als ontbijt, als kleinere portie ook lekker als dessert!   

  
Dit heb je nodig voor één portie:   
♥ 150 ml (amandel)melk 
♥ 1 el pindakaas 
♥ 3 el cacaopoeder 
♥ 4 dadels 
♥ 1 bevroren banaan (in plakjes)  

Leuke toppings:  
♥ Chiazaad 
♥ Gehakte pinda's/ noten 
♥ Blauwe bessen
♥ Plakjes banaan 
♥ Cruesli 
♥ Grof gehakte chocolade 
♥ Kokosvlokken 

Zo maak je het: 
Mix de melk, bevroren banaan, pindakaas, dadels en cacaopoeder in een blender tot een gladde smoothie. Giet de smoothie in een kommetje en strooi de toppings eroverheen, maak er een mooie creatie van en enjoy!  


  

Quinoa salade  

Perfect als bijgerecht of lunch!  
  
Dit heb je nodig voor twee (lunch)porties:   
♥ 150 gr quinoa 
♥ 1 (vega) bouillonblokje 
♥ 1/3 komkommer 
♥ Handjevol cherrytomaatjes 
♥ ½ Paprika 
♥ 1 Bosui 
♥ ½ Avocado 
♥ Pompoenpitten  
♥ Rucola sla 
♥ Olijven 
♥ Feta 
♥ Knoflookteentje 
♥ Olijfolie 
♥ Citroensap 
♥ Peper/zout naar smaak 
♥ Saladekruiden 
♥ Optioneel: gerookte kipreepjes 

Zo maak je het: 
Kook de quinoa met het bouillonblokje. Snijd de komkommer, tomaatjes, paprika, bosui, avocado en olijven stukjes. Kruimel de feta. Laat de quinoa goed afkoelen en voeg dan de gesneden groenten, sla, pompoenpitten en feta toe en meng door elkaar. Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook en een scheut olijfolie en citroensap toe. Breng op smaak met peper, zout en eventueel saladekruiden. Hussel alles nog eens goed door elkaar en klaar is kees! 



Zachte wafels met appel 

Altijd lekker!  

  
Dit heb je nodig voor 12 wafels:   
♥ 500 gr zelfrijzend bakmeel 
♥ 3 eieren 
♥ 250 gr roomboter (op kamertemperatuur) 
♥ 375ml melk 
♥ 250 gr suiker 
♥ 2½  zakje vanillesuiker 
♥ 3 appels 
♥ Snufje zout 
♥ Wafelijzer 

 Zo maak je het:  
Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Klop de boter, suiker en vanillesuiker tot een zacht en romig beslag. Mix er dan de eieren doorheen, let erop dat je dit één voor één doet. Zeef het bakmeel en voeg dan de melk en een snufje zout toe. Mix het geheel tot een glad beslag en roer er dan de appel doorheen. Zorg ervoor dat het wafelijzer is ingevet, schep een flinke (eet)lepel beslag in het wafelijzer en bak de wafels in een paar minuten gaar en goudbruin. Smullen maar!  

  

Tijd om te genieten!  

Al deze recepten zijn (geheel vrijwillig wink emoji) getest door mijn lieve vrienden en familie en met succes! Hopelijk kunnen ze jou inspireren om het jaar goed van start te gaan en een genietmomentje voor jezelf te creëren. Serveer ze met ons vrolijke servies van Rice of &Klevering en je maakt er helemaal een feestje van. Ga je een van deze recepten proberen of heb je nog een heerlijke toevoeging? Laat het ons weten!