Zwijmel weg bij de prachtige bruidsjurken van deze iconen uit de jaren ’50 tot en met ’70.
Via dit Pinterest bord hebben we alle prachtige plaatjes van deze vintage weddings voor je verzameld. Enjoy!


♥ Elizabeth Taylor & Conrad Hilton 1950
Ook al waren ze maar negen maanden getrouwd, haar prachtige bruidsjurk ontworpen door MGM’s designer Helen Rose laat onze vintage hartjes nog altijd sneller kloppen.

♥ Ava Gardner & Frank Sinatra 1951
Ava noemde Frank de liefde van haar leven. Ze verhuisden naar een waanzinnig huis in Palm Springs met een pianovormig zwembad. Helaas kon dit hun liefde niet verlengen… Na een huwelijk van zes jaar zijn ze gescheiden. Haar halterjurk is een classy treasure!

♥ Elizabeth Taylor & Michael Wilding 1952
Dit was het tweede huwelijk van Elizabeth Taylor. Deze keer ging ze ietwat meer ingetogener gekleed in een prachtig pakje met een parelketting en pareloorknopjes. Dit huwelijk duurde gelukkig vele malen langer dan haar vorige huwelijk met Conrad Hilton. Elizabeth Taylor & Michael Wilding kregen twee zoontjes.

♥ Brigitte Bardot & Roger Vadim 1952
Brigitte Bardot was nog maar 18 jaar jong toen ze met de Franse regisseur Roger Vadim trouwde. Ook dit huwelijk duurde helaas maar vijf jaar. Beiden zijn ze hertrouwd. Brigitte droeg een classy maxi jurk en een grote sluier.

♥ Jacqueline Bouvier & John F. Kennedy 1953
Jackie trouwde met JFK in een ivoren zijden taft jurk die werd ontworpen door de New Yorkse designer Ann Lowe. Ann en haar team zijn twee maanden bezig geweest met het ontwerpen en naaien van de jurk. Er is ongeveer 50 meter stof verwerkt in de jurk.

♥ Audrey Hepburn & Mel Ferrer 1954
In 1954 trouwde Audrey voor de eerste keer. Ze trouwde met medeacteur Mel Ferrer en droeg een prachtige ballerina-achtige Balmain jurk en rozen in haar haren.

♥ Grace Kelly & Prince Rainier of Monaco 1956
Als je gaat trouwen met een prins en een royalty wordt, moet je natuurlijk een buitengewone jurk dragen op je bruiloft! Grace Kelly vroeg designer Helen Rose om haar trouwjurk te ontwerpen. In de jurk is ongeveer 25 meter zijden gebruikt en antieke rozenkant. Drie dozijn naaisters zijn zes weken bezig geweest met de jurk, maar dat is er ook zeker weten aan te zien.

♥ Elizabeth Taylor & Richard Burton 1964
Elizabeth Taylor & Richard Burton zijn zelfs twee keer met elkaar getrouwd: eerst in 1964 en in 1975 nogmaals. Dat maakt Richard Burton tot de vijfde en zesde echtgenoot van Elizabeth Taylor.

♥ Jane Fonda & Roger Vadim 1965

Ditmaal duurde het huwelijk van Roger Vadim acht jaar lang. Jane Fonda droeg een prachtige A-lijn jurk en lekker eigenwijs gecombineerd met suede laarsjes.

♥ Mia Farrow & Frank Sinatra 1966
Mia Farrow was 21 toen de 50-jarige Frank Sinatra haar ten huwelijk vroeg. Hij vroeg haar wel om haar acteercarrière te beëindigen. Ze trouwden in Las Vegas. Mia kreeg de kans om de film Rosemary’s Baby te doen en ze besloot deze kans te grijpen. Helaas leidde dit tot de ondergang van hun huwelijk. Ze bleven wel vrienden tot aan de dood van Sinatra.

♥ Priscilla Beaulieu & Elvis Presley 1967
Op haar veertiende ontmoette ze Elvis op een legerbasis in Duitsland waar ze bij familie woonde. Toen Priscilla 22 werd, zijn ze getrouwd. Priscilla heeft haar eigen prachtige jurk gemaakt.

♥ Audrey Hepburn & Andrea Dotti 1969
Audrey trouwde met een Italiaanse psycholoog. Het huwelijk hield dertien jaar stand en ze brachten samen één kind groot.

♥ John Lennon & Yoko Ono 1969
John Lennon en Yoko Ono trouwden in Gibraltar en direct na de ceremonie namen ze deel aan een anti-oorlogs Bed-In. Dit was een pacifistische protestactie tegen de Vietnamoorlog.

♥ Mick Jagger & Bianca Jagger 1971
Bianca was vier maanden zwanger van hun dochter Jade toen ze trouwde met Mick Jagger. Ze droeg een YSL smoking. Zeven jaar later scheidden ze.

♥ Aretha Franklin & Glynn Turman 1978
Glynn Turman was Aretha Franklin’s tweede man. Het huwelijk duurde vier jaar.

Jouw perfecte vintage inspired bruidsjurk

Begint het bij jou nu ook te kriebelen? Ga dan snel op zoek naar dé perfecte vintage inspired bruidsjurk! Bekijk onze collectie hier. 

Chat