Als je aan vintage summer denkt, denk je natuurlijk aan swingen op alle retro festivals de hele zomer lang! Daarom hebben wij de leukste festivals voor je op een rijtje gezet. Trommel je vriend(inn)en bij elkaar, trek je swingjurk aan en twist the night away!  

Boogie and Lindy Festival - 30 mei t/m 2 juni 2019
BAL festival bestaat vier dagen lang uit onder andere dansen, workshops volgen en van de feestjes genieten. Het festival vindt plaats in Toulouse, Frankrijk. Naast Boogie en Lindy Hop workshops, kun je hier ook andere swingdansen ontdekken, zoals de Charleston, Jazz Roots, Routine, Shag en tapdansen.

AnjouVeló Vintage - 5 t/m 7 juli 2019
Het Anjou Veló Vintage festival vindt plaats in Saumur, Frankrijk. Het dorp staat compleet in het teken van vintage mode en wielrennen. Daarnaast kun je naar bandjes luisteren, rustig rondsnuffelen op de vlooienmarkt en je haren laten doen door een echte barber.

Firebirds Festival - 5 juli t/m 7 juli 2019
Een weekend vol rock ’n roll, oldtimers, danslessen, winkelkraampjes, fotoshoots en nog veel meer, dat klinkt toch perfect? De locatie alleen al is al magisch, het festivalterrein is namelijk een kasteel! Op naar Leipzig, Duitsland.

Retrofestival -  7 t/m 9 juni 2019 en 9 t/m 11 augustus 2019
De UK is gezegend met maar liefst twee edities van Retrofestival: één in Newark en één in Newbury. Beide edities hebben drie stages die gevuld zullen worden met all time favorites, maar ook met nieuwkomers. Naast dat je van de live muziek kunt genieten, kun je ook nog prachtige oldtimers bewonderen, je haren laten doen, de mooiste retro gadgets scoren en nog veel meer!

Twinwood Festival - 23 t/m 26 augustus 2019
Twinwood Festival in Bedford, UK is de plaats waar vintage muziek, dans en mode samen komen! Alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook nog eens meedoen aan de jaarlijkse Mr & Miss Vintage UK wedstrijd. Dat is toch gewoon té leuk?

Route66 - 30 augustus t/m 1 september 2019
Route 66 in Aarburg, Zwitserland mag ook niet ontbreken in jouw festivallijst deze zomer. Dit is het grootste old car & rock ’n roll festival van Zwitserland en hier kun je meer dan 3000 oldtimers bewonderen. Daarnaast kun je ook nog een tattoo laten zetten, rollergirls in petticoats bewonderen of de western village bezoeken. Do we need to say more?

Viva Las Vegas - 9 t/m 12 april 2020
Viva Las Vegas is gewoon hét rockabilly event waar je bij moet zijn. Dit festival trekt jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers. Geniet non-stop van live bands op maar liefst zes podia, burlesque shows, auto shows, jiving lessen, pool parties en nog véél meer in Las Vegas, USA. 

The Retro Festival - 18 t/m 21 maart 2020 
Sinds 2012 staat dit festival op de kaart en is het niet meer weg te denken uit de retro scene. Aanschouw al je oude idolen in Luzern, Luxemburg. Extra leuk: geniet van het voor- en naprogramma in Festivalhotel Schweizerhof Luzern.

Chat