''A balanced diet is a Christmas cookie in each hand!''… de feestdagen zijn natuurlijk niet compleet zonder véél lekker eten. Daarbij mogen gingerbread koekjes (ook wel bekend als peperkoekmannetjes óf vrouwtjes ) niet ontbreken! Wij zijn daarom aan de slag gegaan met deze heerlijke kerstkoekjes.
Wat je allemaal nodig hebt (voor 30 koekjes ):
·
330 gram bloem
·
135 gram schenkstroop
·
125 gram boter
·
75 gram bruine basterdsuiker
·
3 tl gemberpoeder
·
2 tl kaneel
·
2 tl bakpoeder
·
Snufje zout
·
Gingerbread vormpje
·
Bakpapier
Voor het glazuur:
·
500
gram poedersuiker
·
4
eetlepels water
·
verschillende
soorten voedingskleurstof
·
Spuitzak
Tip: gebruik eventueel kant en klare icing-stiften voor de decoratie van je koekjes. Deze zijn verkrijgbaar in iedere supermarkt.
Kerstmuziek aan? Tijd om aan de slag te gaan!
Verwarm de oven voor op 190 graden en leg er een velletje bakpapier in. Klop de
boter met de suiker luchtig en romig op. Voeg daarna de stroop, specerijen en
het zout eraan toe en klop dit mee.
Laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast… een goed moment om warme
chocomelk te drinken.
Gingerbread vormpjes
Is het halfuur voorbij? Rol dan het koekjesdeeg uit tot een dikte van ongeveer
3-4 millimeter. Steek de koekjes uit met een met een gingerbread vormpje. Leg
de koekjes in de oven en bak ze ongeveer 10 minuten goudbruin. Hmmm, heerlijk
die geur door je huis!
Tijd om te decoreren!
Laat de koekjes eerst even afkoelen, dan worden ze namelijk lekker knapperig.
Yum!
Nu komt het állerleukste gedeelte; tijd om de koekjes te decoreren met
glazuur. Deze maak je door poedersuiker samen met water in een kom tot een gladde en
stevige massa te mengen. Is het mengsel iets te dik? Voeg er dan voorzichtig
een theelepel water aan toe (maar niet te veel). Verdeel het glazuur in porties
als je meerdere kleuren wil maken. Voeg hier vervolgens de kleurstof aan toe.
Doe het glazuur één voor één in een spuitzak en versier de gingerbread koekjes.
Maak er wat moois van, gorgeous!