Dagelijks krijgen we veel lovely mailtjes van jullie binnen. Sommige verhalen zijn ontroerend, grappig of zorgen zelfs voor een traan.
Een ding is in ieder zeker; wij hebben gewoon de állerleukste klanten!


Ik voelde me zo sterk, zelfverzekerd, sexy en krachtig!
‘’Ik ben 39 jaar en bij mij is de ziekte PCOS  vastgesteld. Hierdoor groeien er cysten op mijn eierstokken, maar tegen alle verwachtingen in was ik vorig jaar opeens zwanger van mijn zoon. Helaas had ik veel last van hormoonwisselingen en dit zorgde er weer voor dat mijn reeds bestaande geestelijke gezondheidsproblemen de kop opstaken. Mijn zwangerschap en de periode na mijn bevalling waren erg traumatisch voor mezelf, maar ook voor mijn echtgenoot die dit samen met mij moest doorstaan. Ik vocht tegen depressies, zelfmoordneigingen, eetstoornissen en een negatief lichaamsbeeld. Nadat ik mijn baby had gekregen, was ik de gelukkigste moeder die je kunt bedenken, maar ik vond het lastig om mezelf als een mooie vrouw, en op sommige dagen zelfs als een vrouw, te zien.  

Tijdens mijn zoektocht naar retro kleding ontdekte ik per toeval jullie website. Ik vond die vrouwen er zo glamorous uitzien en voelde me zo jaloers… en wat ik vooral geweldig vond was dat er zoveel verschillende lichaamstypen te zien waren. Als verrassing voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn man en schoonmoeder een volledige outfit en accessoires cadeau. Ik droeg deze outfit tijdens mijn eerste date met mijn echtgenoot na mijn bevalling en ik voelde me zó sterk, zelfverzekerd, sexy en krachtig!

Voor sommige mensen is het misschien maar een kledingstuk, maar voor andere mensen zoals ik kan het ook het begin van een nieuw hoofdstuk in je leven symboliseren. Bedankt dat jullie me geholpen hebben om de schoonheid in mezelf te zien, iets wat ik heel lang niet kon. Ik heb een paar foto’s van mezelf meegestuurd in die rock-a-booty denim wiggle dress waar ik zoveel van hou. Ik heb deze gecombineerd met een gebreide top voor het verjaardagsfeestje van mijn zoon. De foto’s doen de jurk geen recht hahaha but I love it!’’Mijn bijzondere verhaal over de Cherry cutie pie pumps
’Mijn verhaal gaat over deze Cherry Cutie Pie Pump. Ik ben verliefd vanaf de eerste blik. Mijn moeder, mijn beste vriendin. Deze schoen laat me aan haar denken.
Als ik over iets twijfelde om voor mezelf te kopen zei ze altijd: ''Als je twijfelt moet je het niet doen''. Mijn moeder was ziek toen ik op deze schoen stootte (longkanker). Iedere keer als ik deze schoen liet zien zei ze: ''Koop ze toch''. Ze was er zelf verlekkerd op denk ik. Ondanks dat ik nog nooit op zo een hak had gestapt...Na vaak te kijken, wikken en wegen zei ik: ''Ja ik bestel ze!''
Ondertussen zijn we meer dan 7 jaar verder. De schoen is er nog steeds in haast ongedragen staat, na 5 voetoperaties lukt het me nog steeds niet ze aan te doen.
Maar ik kan er geen afscheid van nemen. De schoen laat me denken aan mijn mama en hoe goed ze mij toch kende. Ze is ondertussen bijna 7 jaar dood, maar ik weet zeker, mocht ze er nog zijn dat ik de schoenen aan haar kwijt was geweest. Zij kon goed op hakken lopen en had pas een echte schoenen /pump tik. Ik blijf verliefd op deze pump en zijn cute kersje...so me, ook al kan ik er nog niet op lopen. ’’
Een blunder in mijn jurk

‘’Ik had met mijn klas net een duik genomen in de tankval dichtbij school, samen met mijn parallel groep. De andere juf en ik kleedde zich om. Dat moest snel gebeuren want de klassen wachtten op ons. Ik had een jurkje van TopVintage aan. Ik stap er in, maar blijf met mijn teen in de stof hangen. Ik smakte met een noodgang tegen de grond. Kon niet meer opstaan, van de pijn, maar vooral van de slappe lach. ’’

Hoe de shopervaring in jullie winkel mijn leven veranderde!
Mijn naam is Tamara Haagmans. Ik schrijf boeken. De laatste is afgelopen juni uitgekomen bij Luitingh sijthoff, ligt in bijna elke boekwinkel en ik sta op de achterkant in... juist ja. Een van jullie jurken. Haha.

Een aantal jaar geleden, ik begon net met schrijven, had ik mijn eerste boek uitgegeven en ik kreeg een boekpresentatie. Ik wilde zo'n jurk, en had er nog geen. Toentertijd was er bij mij in de stad een winkel met 'Dat soort' kleding en ik ging daar voorzichtig heen. Ik had thuis al gemeten, wist dat ik waarschijnlijk een XXL nodig had, en ik schaamde me wel een klein beetje. Nu moet ik erbij vertellen dat ik rond die tijd flinke paniekaanvallen en een vorm van straatvrees had, waardoor UBERHAUPT in mijn eentje een winkel naar binnen stappen een hele grote stap was. Ik heb weken, misschien maanden getwijfeld voor ik het durfde. Onderdeel van 'therapie' is in zo'n geval dat je iets zoekt dat je graag genoeg wil. Dat de beloning groot genoeg is, als je het hebt gedaan. Dus niemand ging met mij mee: Als je die jurk wil, moet je het zelf doen. (Begrijpelijk! wilde ik ook zo.)

Dus...Naar de winkel. Zo trots. In mijn eentje naar binnen. Aan de stof voelen. De prachtigste jurken zien. Ogen uitkijken. Eindelijk de jurk van het rek durven pakken. En dan. Een (zeer misprijzend kijkende...) dame komt naar me toe omdat ik probeerde of er stretch in een XXL jurk zat bij de borst. 'Nee, daar kun je aan rukken zo hard als je wil, die gaat je nooit passen' zei ze. En daarna, toen ik vroeg of ze dan had iets had dat volgens haar wel zou kunnen passen, kreeg ik de briljante opmerking dat ze helemaal niets hadden voor 'Iemand zoals jij.' Ze lachte nog naar haar vriend of man die een krantje zat te lezen aan tafeltje. Binnenpretje denk ik.

Ik voelde me Julia Roberts, alsof ik mijn eigen pretty woman scene had. Ik ben huilend die winkel uitgelopen, en ik wilde zooo graag die presentatie in zo'n jurk doen... Uiteindelijk heb ik de jurk online gekocht, nadat ik dagenlang heb getwijfeld of ze niet toch gelijk had, dat ik te dik was, dat ik dit soort kleding niet kon dragen, etc. Sindsdien durfde ik niet meer naar Fysieke jurkenwinkels, ik wilde die walgende blik niet meer zien en horen dat ik een 'iemand zoals jij' ben. Ik weet zelf dat ik niet mager ben, had het zelf ook graag anders gezien maar het is niet anders.

Goed, lang verhaal dus kort maken: Ik schreef het van me af in mijn tweede boek (En die scene blijft een van de favoriete van veel van mijn lezers hahahaha) Het bleef niet bij die eerste (online) jurk. Er volgden er nog meer. Ik durf het bijna niet te zeggen maar inmiddels heb ik 18 swing dresses, drie petticoats en ik draag eigenlijk alleen nog maar jurken. (Ik mis de Collectif blauwe vlinderjurk van Collectif nog haha...die komt ook nog) Ik moest auteur foto’s laten maken in Amsterdam en droeg mijn kersenjurk. Ik gaf de volgende boekpresentatie en droeg mijn stippenjurk. Elke grote gebeurtenis in mijn leven zit vast aan een jurk van jullie... En toen die mededeling: ER KOMT EEN WINKEL.

Ik wilde niets liever dan daarheen, ik woon ook nog maar 5 km van de winkel vandaan (HELP!) maar in mijn achterhoofd die vrouw. Die vreselijke, harde, gemene vrouw en dat 'iemand zoals jij'. Maar ik zou en ik moest. Ik deed een post op Instagram. iemand reageerde 'Ga dan gewoon' en ik stuurde een bericht naar 'jullie' of het druk was. Ik kreeg antwoord en ik durfde eigenlijk nog steeds niet. Ik had me voorgenomen dat ik het niet zou doen. Ik wilde niet weer aangekeken worden met zo'n 'UGH WAT DOE JIJ HIER' blik.

En toen klikte er iets. De dame die jullie instagram doet zei iets over 'gewoon langskomen' en ik zette elk principe dat ik de laatste jaren heb gehad (En ik ben hartstikke veel van die winkels voorbij gelopen terwijl ik niets liever wilde dan naar binnen gaan.) opzij, ging naar de winkel en heb zelfs het meisje achter de kassa gevraagd om een jurk te 'bestellen'. Ik moest mijn maat noemen: XXL. Ze knipperde niet eens met haar ogen. (Ik word serieus emotioneel nu ik dit schrijf.) Toen de jurk kwam bracht ze hem, en weer geen spoor van afkeer, of 'Iemand als jij'. Ik ging met twee jurkjes het pashokje in. Ik maakte foto's, stuurde ze naar mijn man en toen er eentje niet dichtging, moest ik iemand erbij roepen.

Duizend doden doorstaan in dat pashokje en de jurk bijna maar teruggehangen omdat ik niet durfde. Ik moest iemand vragen om te helpen. DIE zou me dan wel walgend aankijken? Maar ook hier, een grote glimlach en ze deed het haakje dicht waardoor de jurk ineens wel goed zat. Ik was vast van plan maar één jurk te kopen, maar kon echt niet kiezen. Mijn man was zo trots dat ik tóch naar de winkel was gegaan (En eigenlijk iedereen die het verhaal kent, want het heeft op facebook gestaan wat er gebeurde toen ik die winkel inging en daar waren 100den reacties op...) dat hij appte: Koop ze allebei!!

Dat heb ik gedaan. Afgelopen zondag stond ik op de boekenmarkt in Utrecht, met mijn nieuwe (appel)jurk. Ik signeerde ontzettend veel boeken, maar kreeg ook evenveel complimenten over mijn jurk. Ik krijg alleen máár complimenten over jullie kleding. vrouwen die zeggen: Ik dacht dat ik dat soort kleren niet zou kunnen dragen... maar nu ik het bij jou zie, wil ik dat ook. Ik krijg zelfs foto's van mensen die een jurk gekocht hebben bij jullie dankzij mijn berichten en daar ben ik dan zo ontzettend trots op (Want dat gevoel dat ik krijg van jullie kleding gun ik iedereen.)

Dus. 

Dit had niet in een paar regels gepast, maar ik wil het wel heel graag kwijt aan jullie, misschien aan de betreffende verkoopsters en de instagram-dame. Jullie hebben een verschil gemaakt. Misschien niet eens bewust maar voor mij wel héél erg belangrijk...(En foto's van mijn prachtige aankopen dus in die winactie-mail, het waren een sterrenjurkje en een appeljurkje, misschien herkennen ze het wel hahahaha).’’

Altijd sexy!
‘’Als rolstoelgebruiker zijn de gepaste jurkjes vinden niet altijd even gemakkelijk, maar met de pencil dresses van TopVintage voel ik me altijd sexy. Binnenkort als ik mijn streefgewicht bereikt heb (nog 1,5kg te gaan) bestel ik een nieuwe jurk en een paar schoenen die ik op de site heb gezien voor m'n eerste lezing van 2020. ’’


Chat