Verhalen van onze geliefde klanten

Dagelijks krijgen we veel lovely mailtjes van jullie binnen. Sommige verhalen zijn ontroerend, grappig of zorgen zelfs voor een traan.
Een ding is in ieder zeker; wij hebben gewoon de állerleukste klanten!


Ik heb veel meer zelfvertrouwen en zelfwaardering gekregen!

Op oudejaarsdag ontvingen wij van een geliefde klant, Yvonne Huisman, een heel mooi bericht waarin zij haar waardering over TopVintage uitspreekt.  Het is zo bijzonder om te horen hoe we haar (en hopelijk vele anderen ) elke dag weer blij kunnen maken met vintage items. Dat betekent erg veel voor ons! We hopen dat we ook dit jaar voor iedereen weer veel happy TopVintage moments kunnen creëren. Heb jij ook een inspirerend verhaal? Stuur deze dan zeker naar ons op! 

''Goedemiddag kanjers van TopVintage, Deze mail type ik vanaf de bank gekleed in mijn Trixie Velvet Sparkle Doll Swing Dress in Wine met laptop op schoot het jaar overpeinzend... Daarnet heb ik om dit jaar mooi af te sluiten en het nieuwe jaar mooi in te luiden nog 3 juweeltjes besteld. Ook als dank aan jullie voor het afgelopen jaar. Sinds enkele jaren ben ik een groot fan van jullie, elke dag draag ik de jurken met veel plezier. In de eerste plaats draag ik ze voor mezelf, omdat ik er weg van ben en mezelf er goed, blij, sterk, zelfverzekerd en vrouwelijk door voel. Een aantal jaren geleden wilde ik het liefst onzichtbaar zijn, nu niet meer: ik heb veel meer zelfvertrouwen en zelfwaardering gekregen! Maar ze geven ook meer kleur aan het leven en meer kleur aan de wereld. Letterlijk als ik op straat loop, optreed of op mijn werk zijn er verschillende patiënten die als ze in de wachtkamer arriveren benieuwd zijn naar wat voor jurkje ik nu weer aan heb. Ik heb een bescheiden collectie van meer dan 55 zomer- en winterjurken (slechts 9 paar schoenen en 2 handtassen, sorry ) van TopVintage. Deels online aangeschaft, deels op de 2 outletdagen bemachtigd en een paar keer in de shop in Kerkrade geweest. Dus leuks genoeg om een beetje vrolijkheid en magie mee de wereld in te nemen. En toen kwam het virus en de lockdown met helaas voor heel veel mensen veel ellende, angst, onzekerheid, verlies en verdriet. Voor ons was de schade beperkt, dat besef ik heel goed. Werken vanuit thuis. Man werken vanuit thuis. Andere spelregels rondom contact met familie en vrienden. Kinderen thuis: dochterlief van 8 jaar thuis school volgen en helpen huiswerk maken. Zoonlief van 10 met Downsyndroom thuis die zijn structuur en ritme kwijtraakte toen hij niet meer naar speciaal onderwijs mocht en niet snapt wat er speelt en 1 op 1 aandacht en veel verzorging nodig heeft.

Interessante, uitdagende en met momenten moeilijke tijden. En juist in deze periode droeg ik ook vrijwel dagelijks mijn jurkjes. Juist toen was het extra belangrijk om kleur te hebben, die moeite te nemen en die zelfzorg te doen. Elke dag het leven waarderen en vanuit dankbaarheid van elke dag een feestje maken binnen de mogelijkheden die er zijn. Kerst hebben we met ons vieren gevierd en vandaag Oud & Nieuw vieren we ook met alleen het gezin. Met mijn mooiste jurkjes aan . Dankjewel voor jullie bestaan. Voor jullie prachtige collectie. Maar vooral ook voor jullie menselijkheid en vriendelijkheid, het verspreiden van liefde, hartelijkheid en positiviteit. Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en alle goeds toe voor 2021! ''

Hartelijke groeten, Yvonne Huisman


Ik voelde me zo sterk, zelfverzekerd, sexy en krachtig!

‘’Ik ben 39 jaar en bij mij is de ziekte PCOS  vastgesteld. Hierdoor groeien er cysten op mijn eierstokken, maar tegen alle verwachtingen in was ik vorig jaar opeens zwanger van mijn zoon. Helaas had ik veel last van hormoonwisselingen en dit zorgde er weer voor dat mijn reeds bestaande geestelijke gezondheidsproblemen de kop opstaken. Mijn zwangerschap en de periode na mijn bevalling waren erg traumatisch voor mezelf, maar ook voor mijn echtgenoot die dit samen met mij moest doorstaan. Ik vocht tegen depressies, zelfmoordneigingen, eetstoornissen en een negatief lichaamsbeeld. Nadat ik mijn baby had gekregen, was ik de gelukkigste moeder die je kunt bedenken, maar ik vond het lastig om mezelf als een mooie vrouw, en op sommige dagen zelfs als een vrouw, te zien.   

Tijdens mijn zoektocht naar retro kleding ontdekte ik per toeval jullie website. Ik vond die vrouwen er zo glamorous uitzien en voelde me zo jaloers… en wat ik vooral geweldig vond was dat er zoveel verschillende lichaamstypen te zien waren. Als verrassing voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn man en schoonmoeder een volledige outfit en accessoires cadeau. Ik droeg deze outfit tijdens mijn eerste date met mijn echtgenoot na mijn bevalling en ik voelde me zó sterk, zelfverzekerd, sexy en krachtig!

Voor sommige mensen is het misschien maar een kledingstuk, maar voor andere mensen zoals ik kan het ook het begin van een nieuw hoofdstuk in je leven symboliseren. Bedankt dat jullie me geholpen hebben om de schoonheid in mezelf te zien, iets wat ik heel lang niet kon. Ik heb een paar foto’s van mezelf meegestuurd in die rock-a-booty denim wiggle dress waar ik zoveel van hou. Ik heb deze gecombineerd met een gebreide top voor het verjaardagsfeestje van mijn zoon. De foto’s doen de jurk geen recht hahaha but I love it!’’

Mijn bijzondere verhaal over de Cherry cutie pie pumps

’Mijn verhaal gaat over deze Cherry Cutie Pie Pump. Ik ben verliefd vanaf de eerste blik. Mijn moeder, mijn beste vriendin. Deze schoen laat me aan haar denken.
Als ik over iets twijfelde om voor mezelf te kopen zei ze altijd: ''Als je twijfelt moet je het niet doen''. Mijn moeder was ziek toen ik op deze schoen stootte (longkanker). Iedere keer als ik deze schoen liet zien zei ze: ''Koop ze toch''. Ze was er zelf verlekkerd op denk ik. Ondanks dat ik nog nooit op zo een hak had gestapt...Na vaak te kijken, wikken en wegen zei ik: ''Ja ik bestel ze!''
Ondertussen zijn we meer dan 7 jaar verder. De schoen is er nog steeds in haast ongedragen staat, na 5 voetoperaties lukt het me nog steeds niet ze aan te doen.
Maar ik kan er geen afscheid van nemen. De schoen laat me denken aan mijn mama en hoe goed ze mij toch kende. Ze is ondertussen bijna 7 jaar dood, maar ik weet zeker, mocht ze er nog zijn dat ik de schoenen aan haar kwijt was geweest. Zij kon goed op hakken lopen en had pas een echte schoenen /pump tik. Ik blijf verliefd op deze pump en zijn cute kersje...so me, ook al kan ik er nog niet op lopen. ’’


Hoe de shopervaring in jullie TopVintage Store mijn leven veranderde!

Mijn naam is Tamara Haagmans. Ik schrijf boeken. De laatste is afgelopen juni uitgekomen bij Luitingh sijthoff, ligt in bijna elke boekwinkel en ik sta op de achterkant in... juist ja. Een van jullie jurken. Haha.

Een aantal jaar geleden, ik begon net met schrijven, had ik mijn eerste boek uitgegeven en ik kreeg een boekpresentatie. Ik wilde zo'n jurk, en had er nog geen. Toentertijd was er bij mij in de stad een winkel met 'Dat soort' kleding en ik ging daar voorzichtig heen. Ik had thuis al gemeten, wist dat ik waarschijnlijk een XXL nodig had, en ik schaamde me wel een klein beetje. Nu moet ik erbij vertellen dat ik rond die tijd flinke paniekaanvallen en een vorm van straatvrees had, waardoor UBERHAUPT in mijn eentje een winkel naar binnen stappen een hele grote stap was. Ik heb weken, misschien maanden getwijfeld voor ik het durfde. Onderdeel van 'therapie' is in zo'n geval dat je iets zoekt dat je graag genoeg wil. Dat de beloning groot genoeg is, als je het hebt gedaan. Dus niemand ging met mij mee: Als je die jurk wil, moet je het zelf doen. (Begrijpelijk! wilde ik ook zo.)

Dus...Naar de winkel. Zo trots. In mijn eentje naar binnen. Aan de stof voelen. De prachtigste jurken zien. Ogen uitkijken. Eindelijk de jurk van het rek durven pakken. En dan. Een (zeer misprijzend kijkende...) dame komt naar me toe omdat ik probeerde of er stretch in een XXL jurk zat bij de borst. 'Nee, daar kun je aan rukken zo hard als je wil, die gaat je nooit passen' zei ze. En daarna, toen ik vroeg of ze dan had iets had dat volgens haar wel zou kunnen passen, kreeg ik de briljante opmerking dat ze helemaal niets hadden voor 'Iemand zoals jij.' Ze lachte nog naar haar vriend of man die een krantje zat te lezen aan tafeltje. Binnenpretje denk ik.

Ik voelde me Julia Roberts, alsof ik mijn eigen pretty woman scene had. Ik ben huilend die winkel uitgelopen, en ik wilde zooo graag die presentatie in zo'n jurk doen... Uiteindelijk heb ik de jurk online gekocht, nadat ik dagenlang heb getwijfeld of ze niet toch gelijk had, dat ik te dik was, dat ik dit soort kleding niet kon dragen, etc. Sindsdien durfde ik niet meer naar Fysieke jurkenwinkels, ik wilde die walgende blik niet meer zien en horen dat ik een 'iemand zoals jij' ben. Ik weet zelf dat ik niet mager ben, had het zelf ook graag anders gezien maar het is niet anders.

Goed, lang verhaal dus kort maken: Ik schreef het van me af in mijn tweede boek (En die scene blijft een van de favoriete van veel van mijn lezers hahahaha) Het bleef niet bij die eerste (online) jurk. Er volgden er nog meer. Ik durf het bijna niet te zeggen maar inmiddels heb ik 18 swing dresses, drie petticoats en ik draag eigenlijk alleen nog maar jurken. (Ik mis de Collectif blauwe vlinderjurk van Collectif nog haha...die komt ook nog) Ik moest auteur foto’s laten maken in Amsterdam en droeg mijn kersenjurk. Ik gaf de volgende boekpresentatie en droeg mijn stippenjurk. Elke grote gebeurtenis in mijn leven zit vast aan een jurk van jullie... En toen die mededeling: ER KOMT EEN WINKEL.

Ik wilde niets liever dan daarheen, ik woon ook nog maar 5 km van de winkel vandaan (HELP!) maar in mijn achterhoofd die vrouw. Die vreselijke, harde, gemene vrouw en dat 'iemand zoals jij'. Maar ik zou en ik moest. Ik deed een post op Instagram. iemand reageerde 'Ga dan gewoon' en ik stuurde een bericht naar 'jullie' of het druk was. Ik kreeg antwoord en ik durfde eigenlijk nog steeds niet. Ik had me voorgenomen dat ik het niet zou doen. Ik wilde niet weer aangekeken worden met zo'n 'UGH WAT DOE JIJ HIER' blik.

En toen klikte er iets. De dame die jullie instagram doet zei iets over 'gewoon langskomen' en ik zette elk principe dat ik de laatste jaren heb gehad (En ik ben hartstikke veel van die winkels voorbij gelopen terwijl ik niets liever wilde dan naar binnen gaan.) opzij, ging naar de winkel en heb zelfs het meisje achter de kassa gevraagd om een jurk te 'bestellen'. Ik moest mijn maat noemen: XXL. Ze knipperde niet eens met haar ogen. (Ik word serieus emotioneel nu ik dit schrijf.) Toen de jurk kwam bracht ze hem, en weer geen spoor van afkeer, of 'Iemand als jij'. Ik ging met twee jurkjes het pashokje in. Ik maakte foto's, stuurde ze naar mijn man en toen er eentje niet dichtging, moest ik iemand erbij roepen.

Duizend doden doorstaan in dat pashokje en de jurk bijna maar teruggehangen omdat ik niet durfde. Ik moest iemand vragen om te helpen. DIE zou me dan wel walgend aankijken? Maar ook hier, een grote glimlach en ze deed het haakje dicht waardoor de jurk ineens wel goed zat. Ik was vast van plan maar één jurk te kopen, maar kon echt niet kiezen. Mijn man was zo trots dat ik tóch naar de winkel was gegaan (En eigenlijk iedereen die het verhaal kent, want het heeft op facebook gestaan wat er gebeurde toen ik die winkel inging en daar waren 100den reacties op...) dat hij appte: Koop ze allebei!!

Dat heb ik gedaan. Afgelopen zondag stond ik op de boekenmarkt in Utrecht, met mijn nieuwe (appel)jurk. Ik signeerde ontzettend veel boeken, maar kreeg ook evenveel complimenten over mijn jurk. Ik krijg alleen máár complimenten over jullie kleding. vrouwen die zeggen: Ik dacht dat ik dat soort kleren niet zou kunnen dragen... maar nu ik het bij jou zie, wil ik dat ook. Ik krijg zelfs foto's van mensen die een jurk gekocht hebben bij jullie dankzij mijn berichten en daar ben ik dan zo ontzettend trots op (Want dat gevoel dat ik krijg van jullie kleding gun ik iedereen.)

Dus. 

Dit had niet in een paar regels gepast, maar ik wil het wel heel graag kwijt aan jullie, misschien aan de betreffende verkoopsters en de instagram-dame. Jullie hebben een verschil gemaakt. Misschien niet eens bewust maar voor mij wel héél erg belangrijk...(En foto's van mijn prachtige aankopen dus in die winactie-mail, het waren een sterrenjurkje en een appeljurkje, misschien herkennen ze het wel hahahaha).’’

Chat