Maak zelf gezichtsmaskertjes

Food is life! Want naast dat we er erg blij van worden, is het ook nog eens goed voor je huid. Wist je namelijk dat je er heerlijke gezichtsmaskertjes van kunt maken? Verzamel dus snel alle leftovers uit je keuken en werk aan dat superzachte huidje! 


Banaan-avocado masker
Voor dit masker heb je alleen een rijpe avocado en banaan nodig. Banaan reinigt je huid terwijl de vette ingrediënten van de avocado zorgen voor een soepel en zacht huidje. De perfecte combi dus! 

Aan de slag
Pureer de avocado samen met de banaan. Breng het met je vingers aan op je gezicht en laat het goedje maximaal twintig minuten intrekken. Tijd dus om te relaxen met je favo muziek en een kopje thee. Reinig vervolgens je huid met lauwwarm water.

Het chocolade masker
Behalve chocolade eten (wat we nogal graag doen ), kun je het ook op je gezicht smeren. Het bestanddeel cacao, waarvan chocolade wordt gemaakt, hydrateert namelijk als een tierelier. Daarnaast heeft het verzachtende eigenschappen en wordt er beweerd dat het grove poriën in je gezicht vernauwt. Ook werkt het beschermend en ontdoet het je huid van allerlei onzuiverheden. Dus waar wacht je nog op?

Dit heb je nodig:

  • 2 eetlepel honing
  • 2 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel cacaopoeder (puur en ongezoet)
  • Kwastje

Hoe maak je het masker?
Meng de honing, yoghurt en cacaopoeder in een kom tot één geheel. Doe je haar uit je gezicht met een haarbandje en breng het masker aan met een kwastje (of gewoon je vingers natuurlijk). Laat het masker 10 minuten inwerken (tijd om je favoriete chocolade te eten, hihi :-D). Reinig vervolgens je huid met lauwwarm water. 

Chat