De zomer is er om mooie herinneringen te maken, te genieten van het warme weer, als excuus voor koude cocktails, om met je voetjes in het zand te stappen en natuurlijk om te sprankelen in de meest prachtige outfits! Met dat laatste ga ik jullie vandaag op weg helpen en zet ik de laatste trends van de zomer van 2022 voor jullie op een rijtje. Pak die heerlijke cocktail maar erbij, leun achterover en laat je inspireren! Warning: 100% kans op shop kriebels na het lezen van dit blog... verder lezen op eigen risico ;-).

(Zomer)kleding voor iedereen!

First things first! Laten we even stilstaan bij het feit dat sexy in alle vormen, maten en huidskleuren komt. Het heeft even mogen duren, maar gelukkig begint dit ook steeds meer door te dringen in de hedendaagse modewereld. Laat je niet ontmoedigen om mouwloze, korte, felgekleurde of ietwat gewaagde items te dragen. Je mag er zijn en je bent prachtig zoals je bent. Er is geen ''if'' in ''you've got it''... just flaunt it! Dat gezegd hebbende, laten we beginnen!

Kort, korter, kortst

Het warme weer is gearriveerd en na meer dan een jaar geleefd te hebben in comfortabele huispakken en jogging, snakken we naar sexiness. Well hello, mini skirt! Hoewel we geen genoeg kunnen krijgen van maxi jurken en rokken, staat dit seizoen de korte variant in de spotlights. Een droom die uitkomt voor alle sixties lovers. Twijfel je of je rok TE kort is? Nou, dan valt hij helemaal binnen de laatste trend voor de zomer van 2022! Laten we even terugblikken naar het ontstaan van deze nog steeds geliefde fashiontrend.

Begin jaren 60 droegen vrouwen nauwelijks nog pantalons en verscheen de mini rok steeds meer in de etalages. De jonge dames die deze gewaagde rokken durfden te dragen, werden de ''Ya-Ya girls'' genoemd, een term die is afgeleid van ''yeah, yeah'', wat destijds een populaire catcall was. Modeontwerpers Mary Quant en André Courrèges lieten hun ontwerpen steeds korter en korter worden en zette hiermee een nieuwe trend. In 1966 was de mini rok op zijn kortst en kreeg het zelfs de naam ''micro rok''. Hoewel de mini rok in het modebeeld bleef, ging de lengte van de rok eind jaren 60 veelal juist van kort naar lang en zo ontstonden de midi en maxi rokken.

Een trend die dus uitbundig en flirty is. De mini rok heeft meerdere geweldige voordelen. Één daarvan is dat je benen eindeloos lang lijken. Naast de lengte van je benen, zijn ook de combinatiemogelijkheden eindeloos! Je zult zien dat al je favoriete items moeiteloos combineren met de mini rok. Ga voor een full-out sixties Twiggy look met een strakke top en brede riem of combineer met een oversized trui of blouse en rock deze jeugdige trend op een stijlvolle manier. En last but not least... deze trend is natuurlijk ook ideaal met het warme weer. Verkoeling was nog nooit zo modieus! Maar geen paniek, de maxi jurken en rokken laten we uiteraard nog heerlijk meedansen op de achtergrond en zijn ook nog steeds te vinden in onze shop ;-).


Nooit teveel streepjes

Streepjes hebben bij ons een streepje voor... dat is een feit! Deze té leuke, geliefde print is natuurlijk nooit echt weggeweest uit het modebeeld, maar wordt deze zomer nog eens extra in het zonnetje gezet ;-). Jurken, rokken, tops, blouses en zelfs tassen en schoenen zijn er in ondergedompeld. We kennen natuurlijk allemaal wel de klassieke streep, maar dit seizoen zien we ze horizontaal, verticaal én diagonaal. Mijn favoriet? Allemaal!

Alle hens aan dek? Ik wil namelijk even de nautische streep onder de aandacht brengen... want deze is weer helemaal hot en happening! Ga voor een luxe, comfortabele en glamorous Cruise look en combineer een gestreepte top met een luchtige, zomerse palazzo broek of ga voor een cute sailor girl look en draag een gestreepte top met een navyblauwe capri broek, gecombineerd met rode accessoires. Daarnaast maken ook de multistrepen hun knallende entree. De modetrends van dit seizoen lopen behoorlijk uiteen en dat geldt ook voor de kleuren. We zien veel felle kleuren voor de 'dare dames' onder ons, maar ook gedempte kleuren doen vrolijk mee. Er is dus eigenlijk voor ieder wat wils.

Een bijkomend voordeel is dat strepen makkelijk te combineren zijn waardoor de kans op mismatches minimaal is en je in een handomdraai een compleet andere look creëert. Zo behoren fashion flaters én kledingdilemma's tot het verleden. Met het gebruik van verschillende accessoires transformeer je je office look dus binnen no-time om in een dinner date outfit! Laten we dan ook even een momentje nemen om onze dankbaarheid voor streepjes uit te spreken ;-).


Frisse outfit, frisse start

Hoewel we dit seizoen omver worden geblazen door allerlei felle kleur, is wit is ook helemaal terug van weggeweest. Één van de laatste trends die voor mij nogal tricky is, aangezien knoeien mijn tweede naam is ;-), maar perfect voor de iets handigere dames onder ons. Wit staat voor een nieuw begin en licht je outfit direct op. Nu we de pandemie steeds meer achter ons kunnen laten is het tijd voor een frisse start. Dat is dan ook precies wat we gaan doen met onze garderobe: out with the dark tones and in with the white items!

We gaan van top tot teen in wit of gecombineerd met andere neutrale kleuren. Denk aan een klassieke fifties look met een wijde pantalon, een blouse en witte pumps of ga voor een speelse, groovy seventies look met een flared broek, cropped top en witte sandalen. Geef je outfit een vleugje bohemian door lichte en warme tinten toe te voegen. Wil je liever niet all-in gaan? Geen probleem! Witte items kunnen óveral mee gecombineerd worden en zijn dus eigenlijk nooit weggegooid, ongeacht de trend. Een investering waar je jarenlang plezier van zult beleven ;-).


Mooie, trendy zomer outfits voor dames voor de zomer van 2022

Het zonnetje schijnt al, dus nu is het de hoogste tijd voor jou om te stralen! Shop álle fashiontrends in onze collectie en straal als nooit tevoren. Combineer ook eens je favoriete items met de bovenstaande trends. Zo geniet je nóg meer van je nieuwe items en zorg je ervoor dat ze de binnenkant van je kledingkast niet vaak hoeven te zien deze zomer. Cocktailtje op? Ready... set... shop!